Ada Hayat'a Ilk Uluslararasi Ödül Geldi

Adapazari Belediyesi’nde yilin ilk meclis toplantisi, Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi. Görevde olduklari 3 buçuk yili degerlendiren Baskan Mutlu Isiksu, Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüsüm Projesi ile “International Property Awards”ta (Uluslararasi Gayrimenkul Ödülleri) Karma Kompleks Mimari Kategorisinde Avrupa’nin en iyi projesi ödülünü kazandiklarini ve ödülün Ingiltere’nin baskenti Londra’da alindigini söyledi. Baskan Isiksu, “Çok mutluyuz. Ödülü alan Baskan Yardimcilarimiz Yusuf Özden ve Fatih Çelikel ile Mimarimiz Ömer Yilmazer’i ve tüm çalisma ekibimizi tebrik ediyorum” dedi.

Ada Hayat'a Ilk Uluslararasi Ödül Geldi
Adapazari Belediyesi’nde 2023 yilinin ilk meclis toplantisi Baskan Mutlu Isiksu baskanliginda, Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

13 maddelik gündemle toplanan mecliste gündem disi bir konusma yapan Baskan Mutlu Isiksu, geçen 3 buçuk yili degerlendirdi, önemli müjdeler ve mesajlar verdi.

Baskan Isiksu 3 buçuk yili degerlendirdi

Baskan Isiksu, “Geriye dönüp söyle bir baktigimizda 3 buçuk yili ardimizda biraktigimizi görüyoruz. Ne günler yasadik, yasiyoruz ve insaallah yasayacagiz da. Biz, ‘dünya imtihan dünyasidir’ düsturuyla yetistik, sahsimin hayat yolculugunda da yol ayrimlariyla ve kararlarla dolu anlari tebessümle hatirliyorum. Ve simdi de emanet suuru ile milletimize hizmet edenlerden oldugumuza inaniyor ve Rabbime sükrediyorum. Adapazari’mizin yönetimini emanet almak için yola çiktigimizda sehir insani ile paylastigimiz hedeflerimizi is basina geldigimizde daha da yukariya tasidigimizin; ‘Asla olmaz, olamaz!’ denilen, ‘Bu kadari da fazla, keskelerle vakit geçirilmez!’ diye kulaklara fisildanan, o temelsiz, inançsiz, özgüvenden yoksun fikirlerle leke çalinmaya çalisilan projeleri bizim konusuyor olmamizin, basariyor olmamizin hakli gururunu; bizlere inancini, güvenini hiç yitirmeyen, dua ve destekleriyle hep yanimizda olan kiymetli hemsehrilerimizle birlikte paylasiyor olmanin mutlulugunu yasiyorum” dedi.



32 proje için yola çiktik 61 projeye ulastik

Isiksu, “Aniden yüzyilin salgin imtihaniyla karsilasarak beraberinde getirdigi tecrübeleri hep birlikte yasadik. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in açilisini yaptigi projelerimizle çok mutlu olduk. 10’larca projeyi hayata geçirdik. Sehirde ilklerin kaynagi olacak çalismalara yine hep birlikte imza attik. 32 proje ile yola çiktik, Aralik meclisimizde de bahsettigim gibi toplam 61 projeye ulastik. Her zaman ifade ettigim gibi hepsi çok kiymetli. Ama bu çalismalarin, projelerin hepsi bir yana, Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüsüm Projesi bir yana. Ada Hayat ile sehrin kalbi Adapazari’miz için tarihi bir baslangiç yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu çalisma yeni bir çalisma degil, 2 yili askin süredir gecesini gündüzüne katan, uyku uyumayan, ailesinden, egitim ve sosyal yasamindan hatta ve hatta yeri geldi sagligindan feragat etmeyi göze alan bir ekibin çalismasidir. Biz, önce inandik ve bu kiymetli ekip ile bir istikamet çizdik. Sehrimizin tarihinde çok iyi bir örnek ortaya koymak için büyük gayret ve özveriyle yola çiktik. Her ayrintisi için defalarca toplanti yaptik, tartistik, birbirimizle konusmadigimiz, bu kismi daha uzun süre düsünelim dedigimiz anlar oldu. Ama hamdolsun hedefimizden hiç sasmadik. Biz bu isi basaracagiz dedik” diye konustu.



Cumhurbaskanimizdan ilhamla ilklere imza atiyoruz

Belediye Baskani Mutlu Isiksu, “Cumhurbaskanimizin yolculugunda da özellikle son 20 yilda her hamlenin, her projenin, adeta her sessiz devrimin önüne çikartilan tuzaklari, engelleri birer birer hatirlayarak orada yasanan tecrübelerden, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in özgüveninden de ilhamla istikametimizden hiçbir zaman ödün vermeyi düsünmedik. Her asamayi, her ayrintiyi hesaplamaya çalistik, istisarelerimizi son derece gizlilik içerisinde yürüttük. Kaybetmekten korkmadan riskler almak, cesur adimlar atmak ve çok önemli bir eseri sehrimize kazandirmak için yola çikmak öyle kolay bir is degildi ve biz bunun farkindaydik. Inanmistik bir kere. Evvela Rabbimize ve sonra milletimizin sagduyusu ve kararina inanmistik. Ihtiyati ve tedbiri, istisarelerimizi asla elden birakmadan, seffaf, adil ve olmasi gerektigi sekilde süreci yürütmeye basladik. Projemiz olgunlasirken sehrimizin tüm kesimleriyle istisare toplantilari yaptik ve her toplantida dedik ki bu proje Adapazari için çok kiymetli, fikirleriniz bizim için çok ama çok önemli ancak ne olur bu istisare toplantisi sadece sizin meclisinizde kalsin ve kaldi da. Evet buraya dikkatinizi tekrar çekiyorum. Onlarca toplanti yaptik, birebir yüzlerce görüsmem oldu ama projenin ayrintilari kamuoyuna sizmadi bile. Etap etap projemizi daha açik anlatmaya basladik. 11 kisiyle basladigimiz ekibimiz, bize ve projemize inanan, kalbi Adapazari için atanlarla birlikte yüzlerce kisiye ulasmisti. Bu projemize olan inançti, bizim basaracagimiza olan inançti ve sükürler olsun bize inananlari mahcup etmedik. Hak sahibi ortaklarimizla tek tek görüstük ve tarihi rekoru getiren mutabakat sagladik. Her birine sükranlarimi sunuyorum. Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi diye tabir edilen binanin yikimini göreve basladigimiz aylarda hizla gerçeklestirdik” seklinde konustu.



Adapazari için çok çalismaya devam edecegiz

Isiksu, “Süreci devam ettirirken duyduklarimiza inanamiyorduk, sehrimizde hala bir kesim “Çalismalarimiz belirledigimiz plan dogrultusunda devam ederken sehrimizde küçücük bir çakil tasinin üstüne dahi bir tas koyamamislarin, bir seyler basarmanin ne demek oldugunu kendi yasamlarinda dahi tatmamislarin hezeyan dolu açiklamalari ile karsilastik. Bu açiklamalar bizim yolculugumuzu daha da hizlandirdi. Hep bir acaba diyenler vardi ve biz o acabalari teker teker yok ettik. Ihale süreci geldi, çatti. Sadece o süreci anlatmaya kalksam saatler alir ancak sunu söyleyecegim. Hamdolsun biz yasadigimiz her andan gerekli dersleri ve mesajlari almayi kendimize siar edinmisizdir. Sanmayin ki o süreçlerde yasadiklarimiz zamanin sakli raflarinda yerini alacak. Biz cevaplarimizi çok sevdigimiz Adapazari için daha çok çalisarak, üreterek, projelerimizi birer birer hayata geçirerek vermeye devam edecegiz. Onlar aceleci davranip, bizim defalarca kez gittigimiz, sokak sakinlerini tanidigimiz, istisare ederek çalisma yaptigimiz o sokaklari hiç bilmeden, hatta yeni ögrenerek hemen kosarak acemice ve talihsiz açiklamalar yapacaklar, biz cevaplarimizi sahada çalisarak, projelerimizi tamamlayarak vermeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kentsel Dönüsüm kararliligimiz devam edecek

Isiksu, “Kentsel dönüsümdeki kararliligimizi devam ettirecegiz. Katli Pazar esnafimiza meclisimizden sizlerin sahitliginde teklifimiz olmustu, hepiniz hatirlarsiniz. O teklif neticesinde esnaf temsilcileri ve oda baskanlari ile Katli Pazar’da esnafimizi ziyaret ettik, bulustuk, istisare toplantimizi gerçeklestirdik ve hamdolsun su anda projeyi çalisiyoruz. Kapali Çarsi Yönetimini de Belediyemizde misafir ettik, onlarin da kentsel dönüsüm ile ilgili talep ve düsüncelerini istisare ettik ve projeyi çalisiyoruz. Biz esnafimizin, hemsehrilerimizin istemedigi hiçbir projeyi hayata geçirmeyiz. Insaallah Katli Pazar da Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüsüm Projesi gibi güzel bir sekilde dönüsüme girer inancini tasiyoruz. Bu konuda üzerimize düsen tüm fedakarlikla çalismaya hazir oldugumuzu da tekraren ifade edeyim. Sadece Ada Hayat, Katli Pazar ve Kapali Çarsi degil, Adapazari’mizda kentsel dönüsüme ihtiyaç duyulan her noktada biz üzerimize düseni yapmaya haziriz. Bunun altini çizerek tekrar vurguluyorum. Çalismalarimiz, yaptigimiz istisare toplantilarimizin da bu kararliligimizi gösterdigini düsünüyorum. Adapazari’nda Hayat Var parolasiyla baslattigimiz bu kiymetli yolculugumuz, sehrimizin sosyal, kültürel, ekonomik tarihi ve mimari kompozisyonunda çigir açacak bir olgunlukla ilerlemeye devam edecek” dedi.



Ada Hayat’a uluslararasi ödül geldi

Ada Hayat’in ilk uluslararasi ödülü aldigina deginen Baskan Isiksu, “Güzel bir müjde vermek istiyorum. Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüsüm Projesi, ilk uluslararasi ödülünü aldi. Avrupa’nin en prestijli gayrimenkul ödüllerinden biri olan “International Property Awards” (Uluslararasi Gayrimenkul Ödülleri’nde), Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüsüm Projemiz ile Karma Kompleks Mimari Kategorisinde Avrupa’nin en iyi projesi ödülünü Ingiltere’de almamiz bizleri çok memnun etti. Baskan Yardimcilarimiz Yusuf Özden ve Fatih Çelikel, Londra’ya giderek ödülümüzü aldilar. Mimarimiz Ömer Yilmazer’i ve tüm ekibimizi tekrar tebrik ediyorum. Bu yolculukta ekibimizi daha da güçlendirmek ve çalismalarimizi daha da detayli yürütmek için bir kararimiz oldu, meclis gündemimizde de yer aliyor; sizlerle paylasmak istiyorum. Üç baskan yardimcimiz, Hilmi Kizilcik, Fatih Çelikel, Yusuf Özden ve 25 müdürümüzle çok yogun bir tempoda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Her birinin çok yogun emekleri, gayretleri ve tabii ki üstün basarilari var, hepsi ile gurur duyuyor ve çok tesekkür ediyorum. Az evvel ayrintilariyla bahsettigim projelerin yürütülmesi, hizmet agimizin daha da genislemesi hülasa basari çitamizi daha yüksege çikardigimiz gerçegi var. Baskan Yardimcisi arkadaslarimizin bu yogun is temposunu paylasmalari noktasinda da önemli oldugunu düsündügümüz bir karar aldik. Bu kararimiz neticesinde, bugünden itibaren, meclis üyelerimizden, Bilal Kuris, Nilgün Akman ve Bahtiyar Nalbant’i, Adapazari Belediyesi Baskan Yardimcilarimiz olarak görevlendirdik. Adapazari Belediyemizde 8 Baskan Yardimcisi kadromuz var, 2’si bos, 6 baskan yardimcimiz görev yapacak. Kendilerini tebrik ediyor ve çalismalarinda muvaffakiyetler diliyorum. Cumhurbaskanimiz, liderimiz Recep Tayyip Erdogan’in isaret ettikleri Türkiye Yüzyili vizyonuyla, Cumhuriyetimizin 100. Yilinda da Adapazari’miz için hep birlikte, gayretle çalismaya devam edecegiz. Tüm güzel çalismalar Adapazari’miza deger diyor ve destekleriniz için tekrar tesekkür ediyorum” diye konustu.



Riskli yapilarin dönüsümüne oy birligi karari

Baskan Mutlu Isiksu’nun konusmasi sirasinda canli yayinda Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüsüm Çalismasi Uygulama Alani canli yayinda gösterilirken, uluslararasi ödül alinan görüntüler de meclis üyelerine sunuldu. Baskan Mutlu Isiksu, konusmasinin ardindan Baskan Yardimcilari Hilmi Kizilcik, Fatih Çelikel ve Yusuf Özden’e ekipleri ile birlikte basarili çalismalari için tesekkür ederek Basari Belgelerini takdim etti. Konusmalarin ardindan 14 maddelik meclis gündemine geçildi. Gündemin 13 maddesi oy birligiyle 1 maddesi ise oy çoklugu ile kabul edildi. Gündemin 7’nci maddesine istinaden Denetim Komisyonu seçimi yapildi. Denetim Komisyonuna, AK Partili Meclis Üyeleri, Metin Müftüoglu, Besim Kiratli ve Sahin Karaaslan, MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ir ve IYI Partili Meclis Üyesi Hüseyin Akçaliskan seçildi. Gündemin son maddesinde yer alan ve oy birligi ile kabul edilen “Riskli Yapilarin Dönüsümüne Dair Hükümler” maddesinde bir konusma yapan AK Parti Meclis Üyesi Behlül Bayrak, Baskan Mutlu Isiksu’ya istisareye verdigi önem için tesekkür etti. Adapazari Belediyesi, bir sonraki meclis toplantisi 06 Subat Pazartesi günü saat 14.00’da gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA