5 Sise Atik Bir Cana Mama Oldu

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, bir yandan vatandaslarda çevre ve sifir atik bilincini olusturmak, diger yandan da sokakta, su ve yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için mamamatik projesini hayat geçirdi. Mamamatik, 5 sise atik karsiliginda mama vererek sokaktaki can dostlarin beslenmesine katki sagliyor.

5 Sise Atik Bir Cana Mama Oldu
Balikesir Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi, sehrin farkli noktalarina mamamatikler yerlestirdi. 5 adet cam, metal veya plastik atik ile bir mama veren makine, hem plastik atiklarin geri dönüsüme kazandirilmasini hem de sokak hayvanlarina ücretsiz mama verilmesini sagliyor. Mamamatik cihazini kullanan vatandaslar, projenin çok güzel oldugunu vurgulayarak, “Proje sayesinde evde biriktirdigimiz siselerde geri kazandiracagiz. Atiklar hayvanlara mama olarak geri dönmüs olacak. Projenin yayginlastirilmasinin iyi olacagini düsünüyoruz. Projeyi hayata geçiren Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’a tesekkür ediyoruz” açiklamasinda bulundular.

Çevre ve sifir atik bilinci olusturuluyor

“Tüm canlilara kosulsuz sevgi” sloganiyla mamamatik projesi baslattiklarini belirten Balikesir Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Veteriner Isleri Sube Müdürü Tuncay Dönmez, vatandaslarda çevre ve sifir atik bilincini olusturmak ayni zamanda da sokaktaki canlilarin beslenmeleri amaciyla projeyi baslattiklarini belirtti.

20 ilçede sokak hayvanlarina yönelik faaliyetlerin devam ettigini söyleyen Dönmez, “Avlu Balikesir Alisveris ve Yasam Merkezi, Toplu Tasima Merkezi, Altieylül ilçesi Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise Caddesi, Çagis Kampüsü ve Edremit Sokak Hayvanlari Tedavi Merkezi olmak üzere toplam 5 ayri noktaya mamamatikleri konumlandirdik. Cam, metal ve pet siseleri cihazlarimizin içerisine atiyoruz. Bunun karsiliginda da mamamizi teslim alarak sokak canlilarimizi besliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA