Suyu Geri Dönüstüren Fabrika

Istanbul üretim tesisinde endüstriyel suyun yüzde 100’ünü geri dönüstüren kozmetik markasi, her yil 10 milyon litre, yaklasik 53 bin Istanbullunun 1 günlük su tüketimine esdeger su tasarrufu saglamayi hedefliyor.

Suyu Geri Dönüstüren Fabrika
Dünyada ve Türkiye’de su tasarrufu konusunda acilen harekete geçilmesi gerektigini savunan L’Oréal Türkiye, Istanbul’daki üretim tesisini ‘Suyu Geri Dönüstüren Su Dostu Fabrika’ya dönüstürüyor. Sirketten yapilan açiklamaya her yil 51 milyon adet sampuan ve saç kremi üreten marka Istanbul tesisinde, üretim asamasindaki endüstriyel suyun yüzde 100’ünü, kapali devre bir sistem içerisinde geri dönüstürerek yeniden kullanacak.

Meksika, Ispanya, Rusya, Italya, Belçika, Çin ve son olarak Türkiye’den sonra L’Oréal Grup fabrikalarinin yüzde 100’ü, 2030 yilina kadar suyu geri dönüstüren su dostu fabrika haline getirmeyi taahhüt etti.

Markanin Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandikçi Gökçen, “Dünya yasayan bir organizma; nefes aliyor, veriyor. Biz de onunla beraber nefes alip veriyoruz. Bütünün bir parçasiyiz. Ancak bu bütün, bizim tüketim aliskanliklarimizin nedeniyle risk altinda. Dolayisiyla insanin bu dünyadaki varligi da risk altinda. Yasamimizi sürdürebilmek için hala pek çok türün eline bakiyoruz. Bunun kiymetini bilelim... Çözüm var ama harekete geçmiyoruz. Son 7 yil sicaklik rekorlari kirdik. Dünya için rekorun da bir siniri var, o sinira yaklastik. Bu kriz ile mücadelenin en temel noktasini, tüm kaynaklarin verimli ve elverisli kullanimi olusturuyor. Sürdürülebilirlik meselesi de bu noktada esas haline geliyor. Bu konuda tasin altina elini koyarak büyük bir sorumluluk üstlenen L’Oréal Türkiye’yi Suyu Geri Dönüstüren Su Dostu Fabrika ile olusturdugu fark için yürekten tebrik ediyorum. Diger sektör ve sirketler için de örnek olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA