Sivas'ta Ekmek 4.5 TL Oldu

Sivas’ta firincilarin 3.5 TL’den satilan 200 gramlik ekmegi 5 TL’den satmak istemesi Sivas Belediyesi tarafindan kabul edilmedi. Firincilar bakkal ve marketlere ekmek vermeyeceklerini açiklayinca toplanan komisyon, 200 gram ekmegin fiyatini 4.5 TL olarak belirledi.

Sivas'ta Ekmek 4.5 TL Oldu
Sivas’ta firincilar 3.5 TL’ye satilan 200 gram ekmegin fiyatini 5 TL’ye yükseltti. Sivas Belediyesi bu zammi reddetti. Bunun üzerine firin sahipleri, bakkal ve marketlere ekmek vermeyeceklerini duyurdu. Toplanan komisyon, 200 gram ekmek fiyatini 4.5 TL olarak açikladi.



“200 gram ekmegi 3.5 TL den sattik”

Ekmek fabrikasi müdürü Cengiz Yigiter, 2022’nin subat ayinda alinan zam karari sonrasi artis talepleri oldugunu fakat bunu halka yansitmadiklarini ve ekmegi 3.5 TL’den sattiklarini söyledi.

Yeni artisa belediyenin itirazi oldugunu kaydeden Yigiter, "Belediyenin itirazi üzerine valilik, belediye, esnaf odalari birligi, ticaret odasini tekrar komisyona getirerek 200 gram ekmegin fiyatini 4.5 TL olarak belirlemistir" dedi.

Mehmet Çetinkaya isimli tüketici, ekmek fiyatindaki artistan memnun olmadiklarini söyledi.



Öte yandan, Sivas’in Susehri ilçesinde 300 gram ekmegin fiyati 7.5 TL’ye yükseltildi. Sivas merkezde ise bazi bagimsiz firin sahipleri, 200 gram ekmegi 2.5 TL’den satmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA