Marti'dan IBB Görüsmelerine Iliskin Açiklama

ISTANBUL – Türkiye’nin önde gelen ulasim platformlarindan Marti, IBB görüsmelerine iliskin açiklama yapti.



Marti’dan yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi: ’’Martilarin kent yasamina adaptasyonunu en üst seviyeye tasimak adina, yetkili kurum olan IBB yöneticileriyle uzun süredir devam etmekte olan görüsmelerimizin çiktilarini kamuoyu ile paylasmak isteriz. Bu baglamda IBB Ulasim Dairesi Baskani Utku Cihan’la 2 aydir planladigimiz projeyi erken açiklama karari aldik.

Istanbul’da ulasimin vazgeçilmez unsuru haline gelmis olan ve trafik basta olmak üzere pek çok soruna çözüm üreten Martilarin, kent hayatina adaptasyonu Karayollari Trafik Kanunu ve Belediye Gelirleri Kanunu’nun ilgili maddeleri tarafindan Türkiye’nin tamami için belirlenmistir.

Scooter’lar dogasi geregi ve kanunlara göre, isgaliyesini belediyeye ödemek kaydiyla serbest dolasim hakkina sahiptir ve belediyeler tarafindan resmi olarak kapatilmamis tüm alanlara özgürce park edebilir.

Görüsmelerimiz sonucunda Marti;

Yüksek kullanim kaynakli Marti birikmesi olan, öncelikle 100 ardindan da 500 adet IBB’nin belirleyecegi noktada ‘Scooter ve Bisiklet Park Yeri’ insa edip IBB’ye hibe edecek.

IBB’nin ‘Scooter ve Bisiklet Park Yeri’ projesine destek vermek için bu alanlara park edilen Marti yolculuklarinda yüzde 20 indirim uygulayacak.

1,5 metreden dar kaldirimlarin haritasinin çikartilip, parklamanin bu bölgelerde kapatilmasi için ilgili belediyelere destek vermeye devam edecek.

Martilarin daha rahat kullanilabilmesi için, belediyelerin, bisiklet ve yaya yollarinin arttirilmasi ve kaldirimlarin genisletilmesi adina atacagi tüm adimlari destekleyecektir.

Sehirlerimizin sessiz, kaldirimlarimizin genis, araçlarimizin paylasimli olacagi ulasim devrimini tamamlayana kadar, Marti, mücadelesine tüm kamu kurumlari ile is birligi halinde devam edecektir.’’
Kaynak: İHA