Kütahya'da Tip 1 Diyabetli 81 Çocuga Kan Seker Ölçüm Cihazi Ve Sensör Destegi

Kütahya Valiligi himayesinde, Tip 1 diyabetli çocuklarin yasam konforunu artirmak amaciyla 2022 yilinda baslatilan kan seker ölçüm cihazi ve sensör desteginin bu yil da devam ettigi bildirildi.

Kütahya'da Tip 1 Diyabetli 81 Çocuga Kan Seker Ölçüm Cihazi Ve Sensör Destegi
Tip 1 Diyabetli 81 çocuk daha dagitilan sensörler sayesinde küçücük parmaklarini defalarca kez delerek seker testi yapmak zorunda kalmayacak.

Hayirsever is insanlarinin destekleriyle alinan kan seker ölçüm cihazi ve sensörlerin dagitim töreni Vali Ali Çelik’in katilimiyla Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde yapildi.

“Hatice’nin mektubu duygulu anlar yasatti”

Vali Ali Çelik, konusmasina Tip 1 diyabetli 10 yasindaki Hatice Yolcu’nun kendisine yazdigi mektubu okuyarak basladi.

4 yasindan itibaren yasadigi zorluklari anlatan Hatice’nin “Sensörle birlikte hayatim öyle kolaylasti ki. Bu alet sekerimin yükselecegini, düsecegini oklarla gösteriyor. Artik canim yanmiyor, parmaklarim acimiyor” ifadelerinin yer aldigi mektup salondakilere duygusal anlat yasatti.

“Mücadelenin kahramanlari ailelerimiz ve çocuklari”

Tip 1 diyabetli çocuklara ve ailelerine “mücadelenin kahramanlari” diye seslenen Vali Ali Çelik, “ Cumhurbaskanimizin talimatlariyla çocuklarimizin yasadigi sikintinin çözümü için adim atildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz, Glikoz Ölçüm Cihazi Yardim Programi’yla devletin kendi prosedüründe isleyecek organizasyona dönüstü ki bu da çok degerli” dedi.

Konusmasinda hayirsever is insanlarina tesekkür eden Vali Ali Çelik, “Güzel bir is birligi, toplumumuzda birbirimizi anlamak için gösterilen çabanin karsiliginin ne kadar degerli olabileceginin göstergesi sembol bir gün yasiyoruz. Destek veren is insanlarimiza en kalbi duygularimla sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Il Saglik Müdürü Eser Senkul, 2022 yilinda Tip 1 Diyabetli 178 çocuktan 81’ine sensör ve okuyucu dagitildigini söyledi.



Konusmalarin ardindan Vali Ali Çelik, destek veren is insanlarina tesekkür belgesi verdi.
Kaynak: İHA