Kiliçdaroglu'ndan 'Kafkaslar' Gafi

Gaziantep’te is dünyasi ile bir araya gelen CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu konusmasinda Gaziantep’i övmek isterken gaf yaparak, "Gaziantep hem Orta Dogu’nun hem de Kafkaslar’in bes yildizli kentlerinden birisidir" dedi.

Kiliçdaroglu'ndan 'Kafkaslar' Gafi
Gaziantep’te bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Gaziantep Ticaret Odasi’ni ziyaret ederek is dünyasi ile bir araya geldi. Programda is dünyasinin sorularina cevap veren Kiliçdaroglu, konusmasinin basinda Gaziantep’in Kafkaslar’in bes yildizli bir kenti oldugunu söyledi.



"Gaziantep hem Orta Dogu’nun hem de Kafkaslar’in bes yildizli kentlerinden birisidir"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, konusmasinin basinda, "Gaziantep için bes yildizli bir kent ifadeleri kullaniliyor. Dogrudur. Gaziantep hem Orta Dogu’nun hem de Kafkaslar’in bes yildizli bir kentlerinden birisidir. Hem tarihsel süreç içerisinde hem de verdigi mücadeleyle, üretim zincirinin birbirini tamamlayan halkalari içerisinde ihracat gerçeklestirmis olmasiyla son derece önemli ve güzel bir kentimiz" dedi.



"Biz gerçek anlamda güçlendirilmis bir parlamenter sistem olsun istiyoruz"

Konusmasinda tekrardan parlamenter sistem vurgusu yapan Kemal Kiliçdaroglu, "Biz gerçek anlamda güçlendirilmis bir parlamenter sistem olsun istiyoruz. Cumhurbaskani devletin sigortasidir. O yüzden uyusmazlik halinde Cumhurbaskanina basvurmak esastir. Çagirir herkesi, beyler neden kavga ediyorsunuz, oturun barisin diyecek kisidir. Dolayisiyla Cumhurbaskaninin bu pozisyonda olmasi lazim, her seye müdahale eden degil. Cumhurbaskaninin az konusan ama öz konusan, ülkenin çikarlarini savunan bir pozisyonda olmasi lazim" ifadelerini kullandi.

"Iktidar oldugumuzda durum ve hasar tespit komisyonu kuracagiz"

6’li masa liderleri olarak iktidar olmalari durumunda durum ve hasar tespit komisyonu kuracaklarini da söyleyen Kiliçdaroglu, "Iktidar oldugumuzda ilk yapacagimiz is durum ve hasar tespit komisyonu kurmak olacak. 6 lider buna karar verdik, Türkiye ile ilgili rakamlari bilmiyoruz. 15-20 gün içerisinde gidecegiz hükümet önüne durum ve hasar tespit komisyonu gelecek, önümüze rakamlari koyacak, yükümlülüklerimiz nedir bilecegiz" seklinde konustu.



"Gaziantep Ticaret Odasi siyaset üstü bir kurumdur"

Programda konusan Gaziantep Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim, "Gaziantep Ticaret Odasi siyaset üstü bir kurumdur. Bu kurumun 125 yildir tek önceligi memleket olmustur. Dolayisiyla biz Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasi için elini tasin altina koyanlara mütesekkir oluruz. Üniter devlet yapimizla sorunlu olmayan herkese odamizin kapisi sonuna kadar açiktir. Bizim tüm siyasetçilerden bir tek beklentimiz var. Bizi mecliste temsil eden sesimiz olsunlar, çözümün bir parçasi olsunlar ve milletin ile devletin bekasi için çalissinlar" diye konustu.

Program, GTO heyetinin CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na hediye takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA