Kardes Ülke Azerbaycan'da Bursa Rüzgari

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen Türkiye Azerbaycan Dostluk Gecesi’nde, Bursa rüzgari esti. Atis Sirketler Grubu tarafindan gerçeklestirilen etkinlikte, Bursa’nin tanitimi yapilirken, insaat, finans ve kültür-sanat basta olmak üzere birçok farkli sektörle ilgili yatirim firsatlari konusuldu.

Kardes Ülke Azerbaycan'da Bursa Rüzgari
Azerbaycan’in baskenti Bakü’de gerçeklesen Türkiye Azerbaycan Dostluk Gecesi’ne, Türkiye Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bagci, Azerbaycan Milletvekili Qaniza Pasayeva, Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Sanatçi Mert Firat, Atis Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Hüsamettin Atis ve Ceo’su Ahmet Atis ile çok sayida Azerbaycanli isadami ve yatirimci katildi.

Gece’de her iki ülkenin de sehitleri için önce 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu. Ardindan kardes iki ülkenin de milli marslari çalindi.

Hedef Azerbaycan’la kardeslik baglarini güçlendirmek

Atis Sirketler Grubu Ceo’su Ahmet Atis , 17 yil önce insaatla baslayan serüvenlerinin bugün sagliktan teknolojiye kadar birçok farkli sektördeki yatirimlariyla sürdügünü söyledi.

Türkiye’nin Azerbaycan’la olan kardeslik baglarini yeni çalismalar ve yatirimlar ile daha da güçlendirmek istediklerinin altini çizen Atis, “Bursa, 2022 Kültür Baskenti bayragini 2023 için Azerbaycan’in Susa kentine devretti. Bizde 2023 ilk organizasyonunu Azerbaycan’da kardeslerimizle yapmak istedik. Insallah yakin zamanda burada ofisimizi açacagiz. Iki kardes ülkenin kardeslik baglari her geçen gün artiyor ve güçleniyor. Biz de kardeslerimizle daha çok bir arada olacagimiz etkinlikler yapmaya gayret gösteriyoruz. 5 kita 14 ülkede gerçeklestirmeyi planladigimiz yatirim çalismalarimiza can Azerbaycan’i da dahil etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Gönül cografyamizda kim varsa yaninda olmak istiyoruz”

Geceye katilan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Bursa’nin tarihi bir sehir oldugunu ve tarihten gelen bir misyonunun da Balkanlardan Kafkaslara Orta Asya’ya kadar tüm kardeslerine el uzatmak oldugunu söyledi.

Bursa’nin 2023 Kültür Baskenti’nin Azerbaycan’in Susa sehri oldugunu hatirlatan Baskan Dündar, “Biz de Osmangazi olarak Azerbaycan’la kardeslik baglarimizi her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Sika kenti ile kardes belediyeyiz. Susa ile de kardeslik anlasmasi için meclisimizden karar aldik. Sehit Azerbaycanli Tümgeneral Polad Hesimov’un ismini Bursa’mizda bir parka vererek yasatiyoruz. Gönül cografyamizda kim varsa dara düstügünde bizi yaninda bulsun istiyoruz” diye konustu.

Iki devlet tek millet anlayisinin kazandirdigi kardesligin devletler ve kurumlar arasi iliskilerin yani sira özel sektör alaninda da hizla arttigini vurgulayan Dündar, “Sehrimizin köklü markalarindan biri olan Atis Sirketler Grubu’nun Azerbaycanli yatirimcilara sundugu yatirim firsatlarinin Türkiye ile Azerbaycan arasinda yeni isbirliklerine imkan saglayacagina inandigini belirtti.

Kardeslerimizle bir arada yasama firsati

Türkiye Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bagci, 3 kitaya hükmetmis Osmanli’nin sehri Bursa’yi Azerbaycan’da agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirtti.

Turizmin yaninda bir doga sehri olan Bursa’nin, Türkiye’nin 4. büyük sehri oldugunun da altini çizen Bagci, “Bursa’yi Seki ile kardes yapan neyse Susa ile kardes yapan ayni duygudur. Çanakkale’de sehit düsen Azerbaycanli kardeslerimizi Mehmetçik olarak bildik ve koyun koyuna defnettik. Ayni sekilde Azerbaycan’da tüm cephelerde çarpisan Osmanli askerlerini de Azerbaycanli kardeslerimizle koyun koyuna defnettik. Herkes birbirini kardesi olarak bildi ve öyle kabul etti. Asirlardir devam eden bu kardeslik simdi ticari alanlarda da güçleniyor” dedi.

Azerbaycan’a Türkiye’den birçok yatirimci ve girisimcinin buradaki kardeslerine yeni yatirim firsatlari için geldiginin altini çizen Bagci, Atis Sirketler Grubu’nun da bu girisiminin mutluluk verici oldugunu söyledi.

Bu girisimin yalnizca bir gayrimenkul pazarlamasi olmadigina vurgu yapan Bagci, “Atis sirketler Grubu, Azerbaycanli kardeslerimize hem yatirim hem de hayatinin belli bir dönemini tarih ve doga sehri Bursa’da Türk kardesleriyle birlikte yasama imkani sunuyor. Yalnizca insaat alaninda degil savunma sanayi ve teknoloji alaninda yatirimlarina devam eden Atis Sirketler Grubu’nun Azerbaycan’daki her alandaki tanitim faaliyetlerini önemsiyoruz” diye konu konustu.

Ünlü Oyuncu Mert Firat,

Dostluk gecesine katilan ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mert Firat’ta Türkiye’deki kültürel faaliyetlerden ve Downtown bünyesinde, hayata geçirilecek DasDas Performans Sanatlari Merkezi hakkinda bilgi verdi.

DasDas Istanbul’da son bir yilda 1000’den fazla etkinlikte 200 binden fazla ziyaretçi agirladiklarinin altini çizen Firat, ayni hareketliligin tamamlandiginda Downttown Bursa’da yasanacagina inandigini söyledi.

Atis Sirketler Grubu ile birlikte markayi ön plana çikarmaktan daha çok bir kültür olusturabilme gayretinde olduklarini belirten Firat, “Downtown’la birlikte sanata yapilan yatirim çok önemli. Bu yatirimla Bursa bir dijital müzeye kavusacak. Bu müzede önemli sanatçilarin eserlerine yer verecegiz. Içinde sinema, konser ve tiyatro salonlarinin oldugu 6 bin metrekarelik bir yapinin içinde kültür ve sanatin tüm argümanlarini sanatseverlere sunacagimiz bir alan olusturuyoruz.” seklinde konustu.

Dostluk gecesi sonunda Azerbaycanli ünlü tar sanatçisi Sehriyar Imanov, davetlilere muhtesem bir konser verdi. Düzenlenen gecenin devaminda Azerbaycanli yatirimci ve girisimcilere Atis Sirketler Grubu’nun, insaat, finans, saglik ve turizm alanlarindaki yatirimlari hakkinda uzmanlar tarafindan bilgilendirmeler yapildi.
Kaynak: İHA