Hatay'da Evi Yanan Aileye Destek

Hatay Büyüksehir Belediyesi, evlerinde çikan yanginda tüm esyalari kül olan Iskenderunlu aileye destekte bulundu.

Hatay'da Evi Yanan Aileye Destek
Dumlupinar Mahallesi’nde 4 çocuguyla birlikte yasayan Nuray Teke’nin evinde elektrik arizasi nedeniyle yangin çikti. Yanginda bütün esyalar kül oldu. Canlarini zor kurtaran ve bir süre hastanede kontrol altinda tutulan aileye Hatay Büyüksehir Belediyesinden destek geldi. Yangin sonrasinda oturulamaz hale gelen evlerinde çaresiz kalan ailenin Belediye Baskani Lütfü Savas’tan yardim talebine kayitsiz kalmayan Sosyal Hizmetler Evde Bakim Hizmetleri ekibi, itfaiyenin yardimiyla önce evin yikanmasini sagladi. Daha sonra evin boyanmasi için gerekli malzemeyi temin eden ekipler, kislik giyecek desteginde de bulundu. Evi temizleyen ekiplerin hayirsever bir vatandasla yaptiklari görüsme sonrasinda magdur aileye yatak ve oturma odasi mobilyalarinin verilmesini sagladi.

Yanginda tüm esyalarini kaybettiklerini belirten Nuray Teke, zor günlerinde kendilerine destek veren Baskan Savas basta olmak üzere belediye ekiplerine ve hayirseverlere tesekkür etti.

Evinin kira oldugunu ve geçim sorunu yasadiklarini da ifade eden Teke, “Kis mevsiminin zor sartlari altinda esim ve 4 çocugumla sokakta kalma korkusu yasarken mahalledeki komsularimin aralarinda para toplayarak yaptiklari yardim da bizleri çok sevindirdi. Ancak en büyük mutlulugumuz baskanimiz Lütfü Savas’ in bize uzattigi eldir. Kendisine ve ekiplerine sükran borçluyuz" dedi.

Kaynak: İHA