Bu Dükkan Karma Karisik

Ordu’da sanayi sitesinde yedek parça üzerine is yeri bulunan ‘Karisik’ lakapli Cumhur Yilmaz’in dükkanina girenler sasirip kaliyor. Binlerce ürünün bulundugu is yerinde parçalarin yerini ise bir tek o biliyor.

Bu Dükkan Karma Karisik
Altinordu ilçesi Ata Sanayi Sitesi’nde otomotiv ve büyük araçlar için yedek dükkani bulunan 46 yasindaki Cumhur Yilmaz’in lakabi ‘Karisik’ olarak biliniyor. 2008 yilinda devraldigi is yerini o günden bu yana yedek parça malzemeleri ile dolduran Yilmaz, bir süre sonra raflari yetmeyince parçalari üst üste koymaya basladi.

Yillarca biriktirdigi yaklasik 100 bin adet parçayi is yerinde düzensiz bir sekilde satisa sunan Yilmaz, müsterilerin aradigi tüm parçalari kendisinin bulabildigini ancak baska insanlarin uzun süren aramalar sonucunda dahi parçayi bulamadigini belirtiyor, müsterilerinin de kendisini böyle sevdigini ifade ediyor.

“Bana ‘karisik adam’ derler”

Is yerini düzene koymayi çok düsündügünü ancak bir türlü uygulayamadigini ifade eden Cumhur Yilmaz, “Bana ’Karisik adam’ derler. Nedeni ise tüm çesit malzemelerin bende bulunmasi. Insanlarin bana olan sevgisinden dolayi bu adi taktilar. Dükkanim komple karisik, üst kat ve depom da çok karisik. Düzen yapmayi bu zamana kadar aklimdan çok geçirdim ama Allah nasip etmedi. Ne kadar ürün oldugunu tahmin etmemin ihtimali yok, dogruyu konusmak gerekirse 100 bin çesit vardir diye düsünüyorum” dedi.



“Bazen ben de unutuyorum, insanlar istedikleri parçayi bulamayacagimi tahmin ediyor”

“Bazen benim de parçalarin yerini unuttugum oluyor. Müsteriye kimi zaman ‘kalmadi’ diyorum ama sonradan bir yerden çikiyor” diyen Yilmaz, “Dükkani ilk kez görenler sasiriyor. Istedigi malzemeyi almaya gittigimde pesimden bakiyor ve nasil bulacagimi izliyor. Sonrasinda teslim edince ‘helal olsun’ diyorlar. Insanlar malzemeyi istediklerinde benim bulamayacagimi düsünüyorlar. 20 yili askin süredir buluyorum, her geçen gün de üzerine koyuyorum” diye konustu.



“Parçayi bulabilene ‘ücretsiz alin’ diyorum ama bulamiyorlar”

Ridvan Kutlu isimli müsteri, isyerine geldiklerinde kimi zaman bir müddet parça için beklediklerini ifade ederek, “Is yeri karsilik oldugu için kendisine de karisik diyoruz. Bazen isi çikiyor ve dükkani bize birakiyor, gelen müsteriye ‘parçayi bulursan ücretsiz al’ diyorum. Ancak kendisinde her türlü parça bulunuyor, kendisi geldiginde de hemen bulup bize teslim ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Karisik olmasi onun özelligi”

Hayatinda ilk kez böyle karisik bir dükkan gördügünü söyleyen Yusuf Yalin ise “Bazen kendisi olmadiginda parçalarin yerini tarif ediyor. Burasi herkesin yapabilecegi bir is degil ama daginik olmasi onun özelligi. Baska bir yerde de böyle bir dükkan hiç görmedim” diye konustu.

Kaynak: İHA