2022'De Talas'ta Bin 456 Çift 'Evet' Dedi

Talas Belediyesi nikâh memurlugu tarafindan 2022 yilinda toplam bin 456 nikâh akdi gerçeklestirildi. Nikah sayisinda bir önceki yila göre önemli bir artis gözlemlenirken belediye tarafindan “Bir yastikta” temasiyla verilen nikah hediyeleri de çiftlerin mutluluk anisi olmaya devam ediyor.

2022'De Talas'ta Bin 456 Çift 'Evet' Dedi


2022 yilinda çiftlerin en çok tercih ettikleri aylar Mayis’tan itibaren yaz aylari olurken, 289 ile en çok nikâh Agustos ayinda kiyildi. En az nikâh kiyilan ay, 42 nikah sayisi ile kisin yogun yasandigi Ocak ayi olurken onu Subat ayi izledi. 2022 yili, kiyilan nikâh sayisinda bir önceki yil olan 2021’i geçti. Buna göre 2021 yilinda toplam bin 290 çift evlilige ilk adimi atmisti. Bu nikahlarin bir kismi çiftlerin talebi üzerine dügün esnasinda gerçeklesirken bir kismi da Tablakaya Mahallesi’ndeki Nikâh Salonu’nun bahçesinde olusturulan açik alanda gerçeklestirildi.



TALAS’TAN ÇIFTLERE “BIR YASTIKTA KOCAYIN” HEDIYESI

Öte yandan Talas Belediyesi tarafindan baslatilan “Bir yastikta” temali nikah hediyeleri de dünya evine giren çiftlere verilmeye devam ediyor. Günün hatirasi olarak takdim edilen hediyeler arasinda; çiftlerin nikah defterini imzaladiklari kalem ile üzerinde ‘bir yastikta’ ifadesi bulunan mini yastik ve Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in tebrik mesaji bulunuyor.

Baskan Yalçin’in imzasini tasiyan mesajda “Sevgili kardeslerim, bu kalemle hayatinizin en önemli sözlesmesini imzalarken yasadiginiz mutlulugun bir ömür boyu sürmesi dilegiyle tebrik ediyor, iki cihan saadeti diliyorum.” ifadelerine yer veriliyor.

TALAS’TA RESMI TATILLER, NIKAH SEVINCINE ENGEL DEGIL

Öte yandan Talas Belediyesi, 2022 yilinda baslattigi uygulama ile resmi tatil günlerinde nikah akdi gerçeklestiriyor.

Böylece, dünya evine girmek isteye çiftler resmî tatiller gibi özel günlerde de evlilige giden yolda ilk imzayi atabiliyor.
Kaynak: İHA