Tonlarca Hamsi Kapis Kapis Dagitildi

Tekirdag’da düzenlenen hamsi festivalinde 2 ton hamsi dakikalar içinde kapis kapis dagitildi. Ekmek arasi hamsi dagitildigini duyan vatandaslar festivale akin etti.

Tonlarca Hamsi Kapis Kapis Dagitildi
Tekirdag’in Çorlu ilçesinde Çorlu Ordulular Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi beklenen hamsi festivaline, Tekirdag’da yasayan Ordulu vatandaslar basta olmak üzere ilçe sakinleri büyük ilgi gösterdi. Festival çerçevesinde yöresel ürünlerin dagitilacagi ve mahalli sanatçilarin sahne alacagini ögrenen vatandaslar, etkinligin baslamasina saatler kala etkinlik alanindaki yerlerini aldi. Festival boyunca soguk havaya ragmen Karadeniz yöresine ait sarkilar ile horon oynayan vatandaslar, ekmek arasi hamsi dagitimi sirasinda dagitilan balik ekmege büyük ilgi gösterdi. Festival için getirilen 2 ton hamsi, kisa süre içerisinde biterken vatandaslar hamsilerin ve Karadeniz müziklerinin tadini çikardi.

Düzenlenen festivalden dolayi mutluluk duydugunu belirten Çorlu Kemalettin Mahallesi Muhtari Aydemir Tasdemir, “Çorlumuzda düzenlenen 1. Hamsi Festivalinin hayirli olmasini dilerim. Insallah bir daha ki dönemde devamini bekliyoruz. Hayirli ugurlu olsun diyorum. Gurur verici bir durum. Ordulu hemserilerimi saygi ve muhabbetle selamliyorum. Çorlumuza hayirli olsun” dedi.

Düzenledikleri Hamsi Festivali ile ilgili konusan Çorlu Ordulular Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mutlu Kütük; “Aslinda bu bizim ilk etkinligimiz degil. Dernek olarak her yil üyelerimizle, sehrimizdeki is adamlarimizla birlikte piknik, kahvalti ve yemek gibi çesitli organizasyonlar yapiyoruz. Fakat Hamsi Festivali’nin ilk olmasi sebebiyle heyecanimiz var. Bu bölgede ilk defa olmasi sebebiyle heyecanimiz var. Onun için gördügünüz gibi vatandaslarimizin ve üyelerimizin yogun bir katilimi var. Sanatçi arkadaslarimiz var. Güzel bir organizasyon oldu. Protokolümüz bizi yalniz birakmadi. Tekirdag, Ankara, Orduda bulunan büyüklerimiz ve is adamlarimiz ellerinden gelen destegi bize hep verdiler. Bununla ilgili olarak bizlere destek veren herkese ayri ayri tesekkür ediyorum. Insallah umudumuz ve düsüncemiz her yil bu etkinligi yaparak hep bir arada olmaktir. Birlikte hareket etmektir. Sizlerin araciligiyla bizlerden haberdar olan herkese saygilar hürmetler sunuyorum. Burada iki ton hamsi vardi bugün. Lezzetiyle bilinen Karadeniz hamsimizi 35 asçi arkadasimiz ile birlikte vatandaslarimizi magdur etmemek adina iyi bir gayret göstererek dagittik. Insallah daha güzel günlerde birlikte olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA