Sindirgi'da YKS Denemesi Gerçegini Aratmadi

Balikesir Sindirgi Belediyesi Egitim Merkezi tarafindan gerçeklestirilen YKS deneme sinavi gerçegini aratmadi.

Sindirgi'da YKS Denemesi Gerçegini Aratmadi
Balikesir Üniversitesi Sindirgi Meslek Yüksek Okulunda gerçek sinavi aratmayan, üniversite siralarinda, tüm sinav kurallarinin birebir uygulandigi deneme sinavi gerçeklestirildi.

Sindirgi geneli ve yakin ilçelerden ögrenciler dâhil olmak üzere 300 ögrenci Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) öncesinde gerçek sinav ile birebir ayni sartlari tasiyan deneme sinavinda ter döktü. Sindirgi Belediyesi, ilçe milli egitim müdürlügü isbirligi içerisinde yapilan deneme sinavi Balikesir Üniversitesi Sindirgi Meslek Yüksekokulu yerleskesinde gerçeklesti.

Ögrencilerin birebir sinav ortamini yasamalarini ve gerçek sinavda hata yapmalarini önlemek amaciyla özel önlemler alindi. Ögrencilerin tek tek üstleri aranarak girdikleri sinavda kimligi olmayan ögrenciler sinava alinmazken, oturma siralari da tipki YKS’de oldugu gibi önceden belirlenmis kisiye ait optik formlarin bulundugu siraya göre dizildi. Sinavda cep telefonu, saat, çanta ve elektronik araç gereçlerin girisine izin verilmedi. Kimligi ve sinava giris belgesi olmayan ögrenciler de sinava alinmadi. Kurallarin önceden ögrencilere iletilmesi nedeniyle birçok ögrenci gerçek sinav provasina zamaninda gelmek için büyük ugras verdi. Aileler de sinava giren çocuklarini adeta üniversite sinavina girmis gibi heyecanla bekledi.

Ögrencilerin sinav öncesi heyecanini yenmesi, gerçek sinav atmosferini birebir yasamalarinin saglanmasi adina her türlü detayin düsünüldügünü belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, “Üniversite sinavinin hepimizin hayatinda önemli bir yeri var. Bizlerde bu heyecani yasadik. Bizler burada o heyecani yasatalim ki gerçek sinavda ayni sikintilari yasamasinlar arzusu ile bir deneme sinavi yapiyoruz. SIBEM ile Balikesir ilçe belediyeleri içerisinde dershanesi olan tek ilçe Sindirgi Belediyesi. Meslek Yüksek Okulumuzda yapiyoruz bu sinavi. Velilerin de heyecani bekleyisi, ögrencilerin de hakikaten bu ise adapte olusu, bizi çok mutlu etti. Katki saglayan Balikesir Üniversitesi Sindirgi Meslek Yüksekokulumuza, milli egitim müdürlügümüze SIBEM personelimize tesekkür ediyor, gençlerimize gerçek sinavda simdiden basarilar diliyorum. Bizler de Sindirgi Belediyesi olarak sinav da basarili olan ögrencilerimizi ödüllendirecegiz“ dedi.

Gerçek sinavdaki tüm kurallarin harfiyen uygulandigini belirten ilçe milli egitim müdürü Muzaffer Çakir ise “Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Ögrencilerimize faydali olacak bir projeyi gerçeklestirdik. Devami da gelecek insallah” dedi.

Aileler disarida bekledi

Ögrenciler içeride ter dökerken, aileler de tipki YKS’de oldugu gibi disarida çocuklarini bekledi. Aylarca sinava hazirlanan çocuklarina destek için disarida bekleyen aileler sunlari söyledi:

“Insallah iyi geçer. Deneme sinavi olmasi iyi, gerçek sinav için antrenman gibi olmus oluyor. Çocuklarimiz neyin nasil oldugunu görüyorlar. Biz onlardan daha çok heyecanliyiz. Böyle bir sinavin olmasi çok iyi oldu. Biz de onlara nasil yardimci ve destek olabilecegimizi görüyoruz. Belki biz de onlar gibi eksiklerimizi gideriyoruz. Onlar orada biz burada bekliyoruz.”
Kaynak: İHA