Sarikamis'ta Kayak Keyfi

Sarikamis’ta kayak pistlerinde kar kalinliginin 35 santimetreyi bulmasiyla kayak keyfi yasaniyor. Bu yil sezon açilisini kar yagisinin az olmasindan dolayi tam anlamiyla yapamayan Cibiltepe Kayak Merkezi bir grup kayak sever zirveye çikarak kaydi.

Sarikamis'ta Kayak Keyfi
Hafta sonunu firsat bilen bir grup kayaksever, kar kalinliginin 35 santimetreye ulastigi, çig tehlikesin olmadigi, kristal kari, sariçam ormanlari ve uzun kayak pistleriyle dünyanin en güvenli kayak merkezlerinden birisi olan 2 bin 634 rakimli Cibiltepe Tepe Kayak Merkezi’nin zirvesinde gönüllerince kayma imkani buldu.

Son yagan kar ile birlikte pistlerinde 35 santim kar kalinligina ulasan Cibiltepe Kayak Merkezi’nde suni karlamanin kesinlikle yapilmasi gerektigine dikkat çeken kayak egitmeni Talip Atop, “Arkadaslarimizla geldik, çok sükür kar yagisi da basladi.

Zirveye çiktik, 30 santim karimiz var. Tabi suni karimiz olsaydi daha erken açardik” dedi.

Pistlerde kayilacak karin bulundugunu ifade eden kayak egitmeni Fatih Koçak, “Kayak egitimcileri olarak zirveye çiktik. Kari ölçtük, baktik kayilabilir mi? 30-35 santim civarinda kar var. Tabi suni karlama olsaydi daha güzel olurdu. 2 ay öncesinden sezonu açmis olurduk. Suan da yeterli diyebiliriz, biraz ezilirse aslinda kayaga hazir, ama çokta degil” diye konustu.

Kayak merkezinin zirvesine çikan kayakseverler, beyaza bürünmüs sariçam ormanlari arasinda, kristal kar üzerinde, kayak ve snowboard ile kaydi.

Cibiltepe Kayak Merkezi, birisi kapali 5 telesiyej, toplam uzunluklari 33 kilometreyi bulan 9 pistte kayak severlere hizmet veriyor.
Kaynak: İHA