Karesi'de Hasere Ile Mücadele Sürüyor

Karesi Belediyesi, hasere ile hizli ve etkin bir sekilde mücadele hedefiyle baslattigi ilaçlama çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Planlanan çalismalar disinda 444 99 10 numarali Iletisim Merkezi’ne ilaçlama konusunda gelen talepler de 7/24 esasiyla çalisan ekiplere iletilerek hizla çözümü saglaniyor. 2022 yilinda 725 ilaçlama talebi karsilandi.

Karesi'de Hasere Ile Mücadele Sürüyor
Karesi Belediyesi ilçede hasere ile mücadele çalismalarina hizla devam ediyor. Karesi’nin merkez ve kirsal mahallelerinde çalismalarini sürdüren ekipler; rögar ve telekom kapaklari, batakliklar, dogal çukurlarda biriken yagmur sulari, sulama kanallari, su kuyulari, insaat temeli çukurlarinda biriken sular, su varilleri, bodrumlarda olusan su birikintileri, eski otomobil lastikleri, foseptikler, menfezler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yataklari, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi kaynaklarda ilaçlama çalismalarina devam ediyor. Larva olusumunu engellemek için ilaçlamalara baslayan Karesi Belediyesi, larvalarin kaynaklarinda imhasi için çalismalarin yaninda yerlesim alanlarindaki hasere ve sineklerin yok edilmesi için uçkun çalismalarina da devam ediyor.

725 vatandas talebi karsilandi

70 mahallede yapilan çalismalarda insan sagligina zarar vermeyen biyolojik ilaçlari kullanan donanimli ekipler bilimsel programlar ve vatandaslarin talepleri dogrultusunda da çalismalarini sürdürüyor. Karesi Belediyesi’nin 444 99 10 numarali Çagri Merkezi’ne vatandaslar ilaçlama konusundaki talep ve sikâyetlerini de cevap vererek hizli hizmet sunuyor. 2022 yili içinde merkez 639, kirsal ise 86 olmak üzere toplam 725 ilaçlama talebi karsilandi.
Kaynak: İHA