Denizli'de 120 Pehlivan Deve Güresmeye Basladi

Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yörük kültürünün önemli bir gelenegi olan deve güreslerinin ikincisi, vatandaslarin yogun katilimiyla basladi.

Denizli'de 120 Pehlivan Deve Güresmeye Basladi
Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarma adina düzenledigi geleneksel deve güresi, sabahin erken saatlerinde develerin yerini almasiyla basladi.

Geleneksel Türk Spor Oyunlari Kompleksi’nde ikincisi düzenlenen deve güresine Denizli’nin yani sira Aydin ve Mugla basta olmak üzere çevre illerden 120 pehlivan deve katildi.

Tarihi ve kültürel ögelerin yasatildigi deve güresine katilim ücretsiz olurken, vatandaslar heyecana ortak oldu. Gün boyu sürecek olan müsabakalar, heyecan dorukta devam ediyor.

“Degerlerimize sahip çikarsak biz biz olmaya devam ederiz”

Vatandaslarla beraber güresi takip eden Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, “Gerçekten vatandaslarimiz geleneksel hale getirdigimiz deve güreslerine yogun ilgi gösterdi. Ben herkese çok çok tesekkür ediyorum. Burasi geleneksel spor oyunlari tesisi. Bu alan bizim için çok büyük bir imkan. Bu bizi biz yapan degerlerimiz. Gelenegimize sahip çikmak çok çok önemli. Kaybolmasina müsaade etmeden gelecek nesillere aktarilmasini sagliyoruz. Deve güresi genlerimizi ayaga kaldiriyor. Degerlerimize sahip çikarsak biz biz olmaya devam ederiz. Bu tarz etkinliklerimizi yapmaya devam edecegiz. Güzel hava, güzel tesisle ve yogun katilimla güresi sürdürmek bizi mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: İHA