Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, yurt genelinin parçali ve çok bulutlu, Güney ve Iç Ege, Bati Akdeniz, Güneydogu Anadolu’nun batisi, Istanbul, Kirklareli, Tekirdag, Balikesir, Bursa, Yalova, Kahramanmaras, Osmaniye, Hatay, Malatya, Elazig, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakir çevreleri ile Adana’nin kiyi kesimlerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, Mugla çevreleri ile Antalya’nin batisinda kuvvetli, Antalya’nin bati kiyilarinda yer yer çok kuvvetli ve siddetli olmasi beklenen yagislarin genellikle yagmur ve saganak, Güney Ege ve Bati Akdeniz kiyilarinda yer yer gök gürültülü saganak, Dogu Anadolu’nun yagis alan kesimleri, Gaziantep ve Diyarbakir çevreleri ile Bati Akdeniz’in Toroslar kesiminde karla karisik yagmur ve kar seklinde olacak. Iç ve dogu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sicakliginin Marmara’da 2 ila 4 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor. Rüzgarin ise genellikle dogu ve güneydogu, Marmara’da kuzey ve kuzeybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali bulutlu 9

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmurlu 12

Izmir: Parçali ve çok bulutlu 15

Adana: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinde kiyi kesimleri saganak yagisli 16

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, bati kesimlerinde kuvvetli, bati kiyilarinda çok kuvvetli ve yer yer siddetli olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli (Yagislarin iç ve yüksek kesimlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor.) 12

Samsun: Parçali ve az bulutlu 17

Trabzon: Az bulutlu 13

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu -2

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karisik yagmur ve kar yagisli 8
Kaynak: İHA