Sinop'ta Ekmek 5 TL Oldu

Sinop’ta firinci esnaflarinin talebi dogrultusunda 4 liradan satilan 220 gram ekmek, 210 grama düsürülerek fiyati da 5 TL olarak belirlendi.

Sinop'ta Ekmek 5 TL Oldu
Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odasi (ESO), firinci esnafinin talebi üzerine ekmek fiyatinda düzenleme gerçeklestirdi. 220 gram olarak 4 TL’den satilan somon ekmek, 210 grama düsürülerek fiyatinin ise 5 TL’ye yükseltildigi belirtildi.

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Haydar Gündogdu, firinci esnafinin artan maliyetler dolayisiyla zam talebinde bulundugunu, ilçelerdeki firincilarin da zam talebinin oldugunu kaydetti.

Gündogdu, “Firinci esnafimiz günümüz sartlarinda artan maliyetlerden ötürü ürünlerin fiyatlarini arttirmak istediler, bizlere dilekçe ile müracaat ettiler. Ilçemizden de ayni sekilde talepler geldi. Bizler de bizim üst kurulusumuz olan Esnaf Sanatkarlar Odalar Birligi’ne yazili olarak görüs verdik. Zam talebi üzerine bir komisyon kuruldu ve yapilan degerlendirmeler karara baglandi. Sinop Belediyesi ve Sinop Valiligi’nden de olur yazisi alindiktan sonra ekmege zam talebi kabul edildi. 210 gram ekmek yeni fiyati 5 liradan satilacak” dedi.

Kaynak: İHA