Rize'yi Dünya'ya Tanittilar

Türkiye’yi dünyaya tanitmak amaci ile olusturulan “Show me Turkey” projesinde bu kez Rize’yi çektikleri filmle Dünya’ya tanittilar. Yaylarda bulutlarin arasinda süzülen dron masalsi görüntüler ortaya çikartti.

Rize'yi Dünya'ya Tanittilar
Türkiye’nin daha önce farkli illerini tanitimini yapan proje bu kez Rize için 13 ay boyunca süren çekimlerle tanitim filmi olusturuldu. Farkli mevsimlerde çekilen görüntüler Rize’nin daha önce görülmeyen farkli açilari ile seyircilere görsel sölen sundu. Kimi zaman daglardan bir kus gibi süzülen kim zamanda sis bulutu üzerinde uçan dron görüntüsü ise izleyenleri kendine hayran birakti. Yaylalardaki sis görüntüleri ise gün dogumu ve gün batimi manzaralari ile birleserek ortaya kartpostallik manzaralar çikartti. Ayrica tanitim filminde Rize’ye özgün yemekler ve el isçilikleri de gösterildi. Doga sporlarindan bir çok farkli alaninda gösterildigi film yurt disindan youtube içerik saglayicilari tarafindan büyük ilgi gördü. Bir çok kisi filmi çeken ekibe ulasarak gösterilen yerlere nasil gidilecegini ve nerelerde kalmalari gerektigini sordu. Filmi yapan ekip ise amaçlarinin Türkiye’yi dünyaya tanitmak oldugunu ve farkli sehirlerde projelere devam edeceklerini ifade ettiler.

“Bu videoyu olusturmamiz 13 ay sürdü”

Yaptigi filmlerle sosyal medyada büyük begeni toplayan Show Me Turkey kurucusu ve yönetmen Halil Bekar, “Projemizin çikis amaci Türkiye’yi Dünya’ya hakkettigi gibi tanitmak. Projeyi yaparken yabanci dil ile kullaniyoruz ki dünya çapinda ses getirmesi amaciyla. Rize tanitim filmimiz suana kadar yaptigimiz en iyi video diyebiliriz. Yurt disindan çok kisiden yaptigimiz video ile ilgili geri dönüs aldim. Bu durum beni oldukça mutlu ediyor. Bana çok fazla Rize’ye gidecegim nerde konaklarim nereye giderim diye mesaj atiyorlar. Türkiye’ye katma bir deger getiriyoruz yaptigimiz projeyle. Aslinda bu sadece bir tanitim filmi degil, sanatla birlestiriyoruz. Bu videoyu olusturmamiz 13 ay sürdü. Yazin, kisin çekimler yapiyoruz bunlarin geçislerini dogru zamanda olmasini ayarliyoruz” diye konustu.



“Gidilmeyen mekanlarda drone uçurabilmek çok güzel”

Türkiye’nin bilinmeyen yerlerini tanitmak amaci ile projeye basladiklarini ifade eden Fpv dron pilotu Burak Altiparmak, “ Hiç bilinmeyen ve gidilmeyen mekanlarda dron uçurabilmek çok güzel bir duygu. Gittigimiz bir ok yerde daha önce dron uçurulmamistir. Gittigimiz birçok yer yüksek rakimli bölgeler oldugu için buralarda dron uçururken belirli zorluklar yasiyoruz. Özellikle sert ve sisli hava kosullari dron uçururken bizi zorlayabiliyor. En zorlandigim kisim ise Elevit Yaylasinda bir köprünün altinda dron ile geçtigim bir plan oldu. Rize’de dron uçuruken en keyif aldigim yerlerden birisi ise yaylalar oldu. Çünkü burada görsel olarak çok keyif alarak uçurdum” dedi.

Kaynak: İHA