Inegöl'de Altyapi Çalismalari Basliyor

Belediye Baskani Alper Taban’in her cuma sabahi farkli bir camide düzenledigi “Bereket Sofrasi Bulusmalari” bu hafta Alanyurt Merkez Cami’de gerçeklestirildi. Cami cemaatiyle bir araya geldigi programda Alanyurt bölgesinde de altyapi çalismalarinin baslayacagini duyuran Baskan Alper Taban, “Altyapi çalismalari ikinci etapla devam edecek. Bu kisimlar, Alanyurt, Akhisar, Yeni Inegöl dedigimiz bölgeleri kapsayacak. Mevsim sartlarina göre mart-nisan gibi ilgili müteahhit firma çalismalarina baslar” dedi.

Inegöl'de Altyapi Çalismalari Basliyor
Inegöl Belediye Baskani Alper Taban’in kis dönemlerinde gerçeklestirdigi “Bereket Sofrasi Halk Günleri Bulusmalari” devam ediyor. Her hafta cuma sabahi farkli bir camide düzenlenen “Bereket Sofrasi” halk günleri bulusmalarinin bu haftaki duragi Alanyurt’ta Cumhuriyet Mahallesi köy içi Merkez Camisi oldu. Birlik ve beraberligin artmasi ve vatandaslar ile kucaklasma adina düzenlenen Bereket Sofrasi bulusmasinda vatandaslar istek, sikayet ve dileklerini ilk agizdan Baskan Taban ve ilgili yöneticilere iletme firsati buldu. Kilinan sabah namazinin ardindan mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvalti yapilirken, ayni zamanda mahallenin ve bölgenin sorunlari dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor.

Belediye Baskani Alper Taban ile beraberindeki Baskan Yardimcilari, AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Durmus, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerin katilimiyla gerçeklesen Bereket Sofrasi etkinliginde, sabah namazinin kilinmasinin ardindan caminin avlusunda bulunan çay ocaginda cemaatle birlikte kahvalti sofrasina geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapilan kahvalti sonrasi vatandaslara hitaben konusan Belediye Baskani Alper Taban, “Her cuma farkli bir mahallemizde, farkli bir camimizde hem namazlarimizi eda edelim hem de Bereket Sofrasi adi altinda kurdugumuz bu sofralarda birlikte nasiplenelim istedik. Bu gelenegi uzunca bir süredir devam ettiriyoruz. Sizler de bugün katildiniz, bizleri yalniz birakmadiniz. Bu vesileyle beraber aslinda vatandaslarimizla bir araya geliyoruz. Bu bulusmalar sirasinda vatandaslarimizin bize iletmek istedigi, aktarmak istedigi önerileri, talepleri, elestirileri, tavsiyeleri anlaminda da her ne varsa bunlari da gitmisken dinlemis oluyoruz. Bunlar da bizim açimizdan faydali oluyor. Mutlaka bizim bildigimiz, vatandasin görmedigi, bilmedigi, duymadigi, çalismalar esnasinda acaba Belediye Baskanimizin ya da belediye çalisanlarimizin bundan haberi yok mu? Bu sorunlari görmüyor mu dedigi seyler olabilir. Elbette ki pek çok sorunun farkindayiz, yapilan islerin farkindayiz. Lakin hayat öyle bir sey ki yaptiginiz eskiyor. Ya da yapamadiginiz sizi bekliyor” dedi.

“Önceligimiz vatandasi can kulagi ile dinlemek”

Inegöl’ün çok hizli büyüyen, hizli gelisen bir sehir olduguna dikkat çeken Baskan Taban, “Sanayisiyle, nüfusuyla, araç sayisiyla pek çok vilayeti geride birakmis bir ilçe. Ancak tabi gelisme hizi ne olursa olsun biz de ihtiyaç olan konulari çözmeye gayret ediyoruz. Özellikle bu dönem içerisinde çalisma arkadaslarima da ifade ettigim, önceliklendirdigimiz konulardan biri vatandasi can kulagiyla dinlemek. Vatandas bizden ne bekliyoruz? Bizim kafamiza göre belirleyip yaptigimiz islerden ziyade, vatandasin kafasindaki beklenti ne? Bizden istegi, talebi ne? Bunlari görmeye çalisiyoruz. Bugün Ilçe Baskanimiz, yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, çalisma arkadaslarim hepsi buradalar. Bu sofralari hep birlikte kuruyor ve yürütüyoruz. Bugün de sizlerin bize sormak, aktarmak istedigi ne varsa dinlemek istiyoruz” diye konustu.

Alanyurt, Akhisar ve yeni Inegöl’de altyapi çalismalari basliyor

Alanyurt bölgesinde de altyapi çalismalarinin baslayacagini açiklayan Baskan Taban, söyle devam etti, “Alanyurt’ta eskiden bu yana zaman zaman su sorunlari iletildigini hatirliyorum. Inegöl’de birinci etap içme suyu çalismalarini tamamlamak üzereyiz. Ikinci etapta da kalan kisimlar devam edecek. Bu kisimlar; Alanyurt, Akhisar, Yeni Inegöl dedigimiz bölgeleri kapsayacak. Büyüksehir Belediyemiz ikinci etap ihalesini yapti. Mevsim sartlarina göre Mart-Nisan gibi ilgili müteahhit firma çalismalarina baslar. Yaklasik 45 milyon Euro, 900 milyon TL gibi bir bedelle ikinci etap çalismalari baslayacak. Bu çalismalar ciddi anlamda vatandasi, bizleri, sahayi yoruyor. Hayat devam ederken bir yandan bu çalismalari yapmaya çalisiyoruz. Teknik olarak da bu alanlarin çökmesi, topragin oturmasi gibi zamana da ihtiyaç duyuluyor. Zahmeti var ama bittiginde rahmeti ve bereketini de hep birlikte görecegiz. Bizim burada bir tek amacimiz var, sizlerin evinizden akan sularin dogal kaynak suyu olmasi. Hatlarin yenilenmesi hem israfi önleyecek hem de Ulupinar kaynagindan gelen suyu sizlere ulastiracak. Kayip kaçak durumunda kaynak suyu yetmedigi için farkli sularla karistirarak takviye yapmak durumunda kaliyoruz. Su içilebilir evet ama sertligi artmis oluyor. Bizler vatandasimiza en iyi suyu içirmek istiyoruz.”

Konusmanin ardindan Baskan Taban mahalle sakinlerinin sorunlarini dinlerken, bölgenin problemlerine iliskin de istisareler yapildi.
Kaynak: İHA