Dicle Atiksu Aritma Tesisinde Çalismalar Devam Ediyor

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü ve ILBANK ortakligiyla Dicle ilçesinin alt yapi sorununu 2056 yilina kadar çözecek “Atiksu Aritma Tesisi”nin yapimina devam ediliyor.

Dicle Atiksu Aritma Tesisinde Çalismalar Devam Ediyor
DISKI Genel Müdürlügü, yeralti ve tatli su kaynaklarini korumak amaciyla ilçelerde insa ettigi atiksu aritma tesislerine bir yenisini daha ekliyor.

Dicle’nin sorununu çözmek amaciyla çalismalara baslayan DISKI, ilçenin 2056 yilina kadar alt yapi sorununu ortadan kaldiracak tesiste çalismalarina devam ediyor.

Canlilarin yasamini tehdit eden su kirliliginin önüne geçilmesi açisindan büyük önem arz eden aritma tesisi sayesinde bölgenin en büyük su kaynagi olan Dicle Nehri’nin kirlenmesi önlenecek. Aritilan suyun desarj edilmesini saglayacak projede tarim arazileri de kirli sudan korunmus olacak.

DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi ve ILBANK Bölge Müdürü Süleyman Bayrak, çalismalari inceleyerek teknik personelden bilgi aldi.

Tutsi, gelecegin ihtiyaçlarina cevap verebilecek projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “DISKI Genel Müdürlügü olarak 2056 yilina kadar Dicle’nin atiksu sorununu çözecek olan atiksu aritma tesisi insaatinda yüzde 40 fiziki gerçeklesme saglandi. Hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyorum. Ilçenin altyapisi için önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Proje sayesinde ilçemizin altyapi sorunu tamamen çözüme kavusacak. Sehir merkezinden kirsala hemsehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA