Bu Reklam Panolari Onlara Ait

Kocaeli’nin Darica ilçesinde birçok noktada bulunan reklam panolarindan bazilari köpekler, kediler ve kuslar için beslenme noktalarina dönüstürüldü.

Bu Reklam Panolari Onlara Ait
Darica Belediyesi, farkindalik olusturacak önemli bir projeye imza atti. Ilçenin birçok noktasinda yan yana sirali halde bulunan reklam panolarindan bazilari sokak hayvanlari için ayrildi. Reklam panosu, kuslarin su ve yem ihtiyaçlarini karsilayabilmeleri için adeta bir beslenme noktasina dönüstürülürken, panonun her iki ayaginda ise diger sokak hayvanlari için mama kaplari ve suluklar yerlestirildi. Projeyi hayata geçiren Darica Belediyesi, panonun üzerine "Bu ilan panosunu can dostlarimiz için ayirdik" seklinde yazdi. Vatandaslarin begenisini kazanan projede hayvanlar için ilk yemi ve suyu Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik çocuklarla beraber döktü.

"Canlilari koruyup kollamak her zaman bizim görevimiz"

Ilçede farkli bölgelerdeki reklam panolarini bu alana ayirdiklarini dile getiren Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, "Her reklam panomuzda bir reklamimizi sokak hayvanlarimiz için ayirdik. Bunlarin içerisinde sadece köpeklerin algilanmamasi lazim. Kediler, kuslar, bunlarin hepsi canli bir mahlukat. Onlara da dokunmak adina yaptigimiz bir proje. Reklam panolarimizin bir tanesini her bölgede bu is için ayirdik. Güzel de olmus, emegi geçen ekip arkadaslarimiza tesekkür ederiz. Yasayan canlilari koruyup kollamak da Darica Belediyesi olarak her zaman bizim görevimizdir" dedi.



"Vatandaslarimiz tarafindan da kullanilacagina inaniyorum"

Projenin vatandaslarin da begenisini kazandigini vurgulayan Baskan Biyik, "Daha yeni bir proje. Az önce buraya yemleri koyarken vatandaslarimizin olumlu tepkisini gördügümüze inaniyorum. Büyük ihtimalle buranin vatandaslarimiz tarafindan da kullanilacagina inaniyorum. Sadece Darica Belediyesi olarak degil, vatandaslarimizin burayi yemlerle doldurup, su ihtiyaci olan bölgelerde de su ihtiyacini karsilayacagina inaniyorum. Tek basina belediye olarak degil, vatandaslarimizla el birligiyle sokak hayvanlarimizi doyurmak adina yaptigimiz bir proje" diye konustu.



“Insallah bu proje tüm Türkiye’de yayginlasir”

Cadde üzerinde yürürken sokak hayvanlari için hayata geçirilen projenin dikkatini çektigini ve hosuna gittigini söyleyen Hakan Köse ise "Bugün buradan geçerken Darica Belediyesi’nin reklam panosuna böyle güzel yemlik yaptigini gördüm. Gerçekten çok güzel bir uygulama. Üst tarafa kuslar için bir yemlik, alt tarafa da kediler, köpekler için yemlik yapilmis. Çok güzel olmus, çok begendim. Insallah bu proje tüm Türkiye’de yayginlasir. Saçma sapan reklam panolari olacagina böyle güzel uygulamalarin yapilmasini destekliyoruz. Çok begendim. Darica’nin her yerine yapilmasi da hosumuza gitti. Darica Belediyesi’ni de buradan böyle bir uygulama yaptigi için kutluyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA