Bu Kis Da Termal Çoraplari Tercih Ettik

Erzincan’da vatandaslar, dondurucu soguklarin yasandigi bu kis mevsiminde de ayaklarini daha sicak tutmasi için termal çoraplari tercih etti.

Bu Kis Da Termal Çoraplari Tercih Ettik
Mevsim sartlarindan dolayi hava sicakliklarinin eksi degerlerde seyretmesi bazi problemlerini de beraberinde getiriyor. Soguk havalar vatandaslara adeta sicak günleri özlettiriyor. Bu havalar da beraberinde üsümeye karsi bazi tedbirleri beraberinde gerektiriyor. Insanlarin vücudunun çok önemli bir uzvu olan ayaklari soguktan korumak için bir tercihi de termal çoraplar oluyor. Erzincan’da bulunan bir çorap ve çamasir magazasinda satis danismanligi yapan Yaren Koç, termal çoraplarin ayak sagligi ve sicakligi açisindan önemine degindi.

Koç, "Termal çoraplar daha çok tercih ediliyor. Kis aylarinda çok satiyoruz. Ayaklari sicak tutuyor. Dokusuyla nefes aldiriyor. Yün, elestan ve naylon karisimindan üretilebiliyor. Kis mevsimlerinde yogun bir satis oluyor. Talep artiyor. Bu mevsimde normal çoraplardan daha fazla tercih ediliyor” dedi.

“Termal çoraplar terletme yapmiyor”

Kaliteli termal çoraplarin dogru bir sekilde kullanildigi takdirde terletme yapmayacagini kaydeden Yaren Koç su ifadelere yer verdi:

“Kaliteli termal çoraplar terletme yapmiyor. Içerideki sicagi muhafaza ediyor. Ayaklarin üsümesini engelliyor. Dagcilar ve bazi spor branslariyla ilgilenenler için dört mevsimde kullanilabiliyor. Onun disinda sicak mevsimlerde pek tercih edilmiyor. Termal çorap birazcik daha kalin ve dokusu daha yogun oluyor. Diger çoraplarin dokusu biraz daha yumusak oluyor. Genelde kisa termal çorap modelleri 50 ile 100 TL arasi fiyatlarla müsteriye sunuluyor. Kalite standartlarina göre fiyatlarda degisme olabiliyor.”
Kaynak: İHA