Acil Servis Personellerine Triyaj Egitimi Verildi

DÜZCE – Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde acil servisine basvuran hasta ve yaralilarin yaralanma tiplerine, o andaki aciliyet durumlarina göre siniflandirilip hastaneye yatirma ve tahliye konularinda öncelik derecelerinin tespit edilmesi egitimi verildi.

Acil Servis Personellerine Triyaj Egitimi Verildi
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi egitim biriminin koordinasyonunda, hastane toplanti salonunda Acil Servis Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Hanife Çiftçioglu Yildiz tarafindan hastane acil servisine basvuran hasta ve yaralilarin yaralanma tiplerine, o andaki aciliyet durumlarina göre siniflandirilip tedavi, hastaneye yatirma ve tahliye konularinda öncelik derecelerinin tespit edilmesi amaciyla triyaj egitimi düzenlendi.

Egitim ile ilgili bilgiler veren Düzce Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, “Düzce Atatürk Devlet Hastanemiz Acil Servisinde görevli personellere düzenli araliklarla triyaj egitimi verilmekte. Triyaj sistemi acil servislere yönelen hizmet talebini ve akisini güvenle sürdürebilmek için kullanilan bir klinik risk yönetim sistemidir. Triyaj uygulamasi ile müdahale için bekleyebilecek ve bekleyemeyecek olan hastalar tespit edilir ve tibbi bakimin, öncelikle en ciddi ve en acil olan olguya sunulmasi mümkün kilar. Bu nedenle; triyaj kararinin bilimsel temellere sahip saglam bir metodolojiye dayandirilmasi gerektiginden, aciliyet düzeyini çesitli kategorilere ayiran triyaj sistemleri gelistirilmistir. Bununla birlikte; acil servislerde kurumsal, uygulayici ya da hastalarla ilgili çesitli faktörlere bagli olarak triyaj sürecinde, zaman zaman aksamalarda görülebilmektedir. Söz konusu aksamalar ise hastalarin acil serviste kalis süresinin uzamasina ve acil servislerde yogunluga neden olabilmektedir.

Tüm bu sorunlarin önlenebilmesi noktasinda verilen egitimlerin, hastanemiz acil servis triyaj uygulayicilarinin yetkinliginin gelistirilmesi, triyaj sisteminin hatasiz sekilde ilerleyebilmesi, acil servislerde ölüm ve sakatlik risklerinin düsürülmesi, hasta ve çalisan memnuniyetinin saglanmasi, saglik giderlerinin azaltilmasi, hasta akisinin ve güvenliginin sürdürülmesine önemli düzeyde katki saglayacaktir” dedi.

Kaynak: İHA