Van'da 'Bir Kitap Bir Umut' Kitap Bagisi Kampanyasi Basladi

Van’da Cezaevi Infaz Kurumu kütüphanelerine gönderilmek üzere, kitap bagisi kampanyasi baslatildi.

Van'da 'Bir Kitap Bir Umut' Kitap Bagisi Kampanyasi Basladi
Adalet Bakanligi tarafindan “Ceza Infaz Kurumu Kütüphaneleri Için Kitap Bagis Kampanyasi” tüm Türkiye oldugu gibi Van’da da baslatildi. Bu çerçevede Van Cumhuriyet Bassavciliginca Van Adliye binasinda ‘Bir Kitap Bir Umut’ sloganiyla bir program düzenlendi.

Programda bir konusma yapan Van Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Nadir Yagci, Ceza Infaz Kurumlarindaki hükümlü ile tutuklularin kendilerini gelistirmeleri, kanunlara saygili, vatan ve milletini seven, milli, ahlaki ve insani degerlerle donatilmis, demokrasi ilkelerini benimsemis, hür düsünceye, sorumluluk duygusuna, hos görüye sahip olarak yeniden topluma kazandirilmalarina, sosyal hayata intibak edecek sekilde hazirlanmalarina, bos zamanlarini okuyarak degerlendirmelerine imkan saglamak için iyilestirme odakli kütüphanelerin olusturuldugunu belirtti.

Ceza Infaz Kurumu kütüphanelerini bu açidan hükümlü ve tutukluyu yeniden topluma hazirlama yolculugunda çok önemli ve etkili bir vasita olarak gördüklerini ifade eden Bassavci Yagci, “Bireylerin arastirma, tanima, ögrenme arayislarinda ilk basvurdugu kurumlar olan kütüphaneler, yasam boyunca ögrenme sürecinin ayrilmaz parçasidirlar. ‘Bir kitaplik, bir cezaevi kapatir’ sözü ise kütüphanelerin toplum nazarinda ne kadar önemli bir yere sahip oldugunu gözler önüne sermektedir” dedi.

Ülke çapinda “Bir kitap, bir umut” sloganiyla baslatilan kitap bagis kampanyasinda 256 bin 376 kitabin kurum kütüphanelerine kazandirilarak yayin niceliginin ve niteliginin arttirildigini dile getiren Yagci, “Bu çerçevede ayni amaç dogrultusunda bugün açilisi yapilan etkinlik, ülke çapinda es zamanli olarak baslatilmistir. Bu kampanyanin asil amaci ise yayin sayisi bakimindan yetersiz olan ve yeni açilan ceza infaz kurumlarimizdaki kütüphanelerin kitap sayisinin zenginlestirilmesi ve kütüphanelerdeki yayinlarin nicelik ve niteliklerinin artirilmasidir. Kampanya süreci boyunca kisi ve kurumlar tarafindan bagislanan tüm kitaplar, ceza infaz kurumlarimizda barindirilan hükümlü ve tutuklularin çagdas infaz rejimi dogrultusunda iyilestirme faaliyetlerinde kullanilmak üzere kayit altina alinacaktir” diye konustu.

Yapilan konusmanin ardindan kitap bagis kampanyasi kurdele kesimiyle baslatildi. Kampanyaya ilk kitap ise Van Cumhuriyet Bassavcisi Yagci tarafindan bagislandi.
Kaynak: İHA