(ÖZEL) Eskisehir'de Ibadete Kolaylik Saglayan Termal Imkân

Eskisehir’deki bazi camilerin sadirvanlarindan akan ve sicakligi 30 dereceye kadar çikan termal sular vatandaslarin abdest almalari basta olmak üzere birçok konuda günlük hayatlarini oldukça kolaylastiriyor.

(ÖZEL) Eskisehir'de Ibadete Kolaylik Saglayan Termal Imkân
Kis aylarinin gelmesiyle birlikte Eskisehir’de hava sicakliklari her yil oldugu gibi bu yil da hissedilir biçimde düstü. Sicakliklar özellikle geceleri ve sabah saatlerinde eksi dercelerdi seyrediyor. Kentin yer alti zenginliklerinden olan jeotermal sulari, havalarin sogumasiyla daha çok kullaniliyor. Yerin metrelerce altindan çikan kaynak sularinin sicakligi 25 ile 30 dereceye kadar çikabiliyor. Sicakliginin yani sira vatandaslarca sifali olarak nitelendirilen kaynak sulari basta camii cemaati tarafindan sikça tercih ediliyor. Ibadetleri için Resadiye Camii ve Çarsi Cami’ne gelen vatandaslar, soguk havaya ragmen sadirvanindan dogal sicak su ile abdest almaktan akmasindan oldukça memnun.

“Soguk ama buna ragmen disarida abdestimizi aldik”

Odunpazari Ilçesi Deliklitas Mahallesi Hazer Sokaktaki sicak dogal termal sudan abdest alan Selçuk Taktak, kaynagin kent için bir velinimet oldugunu belirtti.

Suyun sagladigi kolaylik hakkinda konusan Taktak, “Bu sicak sular Eskisehir için bir velinimet. Yaz kis sürekli sicak su akiyor. Çok güzel, üsütmeyecek vaziyette. Mesela benim simdi abdestim yoktu, geldim, aldim ve namaza gidecegim birazdan. Hava soguk ama buna ragmen disarida abdestimizi aldik. Allah razi olsun cümlemizden, buralara bu isleri yapanlardan, bu suyu getirenlerden” dedi.



“Eksi 15 derecede olsa biz yine burada abdestimizi alabiliyoruz”

Selçuk Taktak ile ayni yerden abdest alan Ceylan Dag, eksi 15 derecede dahi bu sicak suyla disarida abdest alabildiklerinin altini çizerek söyle konustu;

“Vallahi biz çok rahatiz, cami de yakin bize. Kis mevsiminde bile sicak suyla abdestimizi alip camimize gidebiliyoruz. Tam sicak, soguk suyla da karismiyor, o sekilde kullaniyoruz. Yani eksi 15 derecede olsa biz yine burada abdestimizi alabiliyoruz, suyu kullanabiliyoruz. Yabancilar da geliyor, burada abdestini aliyor. Bu da onu camii ye tesvik edebiliyor tabii.”

“Allah’in bu nimetine sükredeceksin”

Resadiye Camii’nin kaynak suyu akan sadirvanindan abdest alan bir diger vatandas Yücel Kaya ise suyun yer yer el yaktigina dikkat çekti. Yücel Kaya, “Basitçe abdestimizi aldik, isimiz kolay. Disarida bu abdesti Erzurum’da, Sivas’ta al da görelim. Allah’in bu nimetine sükredeceksin, baska yapacagimiz bir sey yok. Bu suyun sicakligi normaldir ama Hamamyolu Caddesi’ndeki 48 derece falan, orasi daha fazla sicak” diye konustu.

Kaynak: İHA