Ordu Kent Ormani'nda Nefes Kesen Tatbikat

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli 15 kisilik arama kurtarma ekibi, Yoroz Kent Ormani’nda yeni yilin ilk tatbikatini gerçeklestirdi.

Ordu Kent Ormani'nda Nefes Kesen Tatbikat
Ordu’nun Altinordu ilçesi Saraycik Mahallesi’nde bulunan ve Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi döneminde, Haziran 2006’da Kent Ormani ilan edilen 900 metre yüksekligindeki Yoroz, yapilan çalismalarla bambaska bir kimlige büründü.

Yoroz Kent Ormani, bünyesinde barindirdigi dogal tirmanis alanlari ile tirmanis egitimleri gerçeklestirmek isteyen gruplar için de tercih edilen bir yer haline geldi. Kentin önemli bir cazibe mekani olan ve Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi çalismalarla dagcilik ve kaya tirmanis sporcularinin da ugrak noktasi haline gelen Yoroz’da, Itfaiye Dairesi Baskanligi’na bagli 15 kisilik arama kurtarma ekibi de tatbikat gerçeklestirdi.

Yoroz Kent Ormani’nda 2023 yilinin ilk tatbikatini gerçeklestiren ekipler, tatbikat çerçevesinde yüksek açi inis çalismalari ile sedye ile yarali tasima çalismalari ile nefes kesti.
Kaynak: İHA