Nazilli'de 'Kitap Iyilestirir' Kampanyasi

Aydin’in Nazilli ilçesinde ceza infaz kurumlari kütüphaneleri için ‘Kitap Iyilestirir’ kitap bagis kampanyasi baslatildi. Tüm yurtta oldugu gibi Nazilli’de de ayni anda baslatilan kampanya ilk gününde yogun ilgi gördü.

Nazilli'de 'Kitap Iyilestirir' Kampanyasi
Ülke genelinde ceza infaz kurumlari kütüphaneleri için ‘Kitap Iyilestirir’ slogani ile baslatilan kitap bagis kampanyasi Aydin’in Nazilli ilçesinde de gerçeklestirildi.

Adalet Sarayi içerisinde kurulan stant önünde düzenlenen törenin açilis konusmasini yapan Ceza Infaz Kurumu Savcisi Ali Okur, ülke genelinde bulunan ceza infaz kurum kütüphanelerinde bir milyon 330 bin adet yayin bulundugunu ifade ederek, "2022 yilinda, hükümlü ve tutuklularca ceza infaz kurumu kütüphanelerinde 2 milyon 126 bin 271 adet kitap ödünç alinmistir. Hükümlü ve tutuklularin okuma aliskanligi kazanmalari, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri daha fazla kitaba erisini saglayabilmeleri araciligiyla hazirlanan "Adalet Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi Isbirligi Protokolü" 24 Ekim 2019 tarihinde imzalanmistir. Bu protokol ile birlikte, hükümlüler, halk kütüphanelerinde 17 milyon yayina erisim imkanina kavusmustur. Protokolün imzalandigi günden bugüne kadar halk kütüphanelerinden toplam 600 bin 960 adet kitap ödünç alinmistir. Ceza infaz kurumlarinda temel egitimden yüksekögretime sosyal ve kültürel etkinliklerden is ve meslek egitimlerine, psiko-sosyal yardim programlarindan manevi rehberlik egitimine kadar birçok alanda iyilestirme faaliyetleri yürütülmektedir. Bu itibarla, hükümlü ve tutuklu yogunlugunun oldugu kampüs yerleskelerinde kitaba erisim noktasinda herhangi bir aksama yasanmamasi adina müstakil Adalet Halk Kütüphaneleri kurulmasi kararlastirilmis olup 4 adet Adalet Halk Kütüphanesi’nin hazirliklari tamamlanmis, 4 Adalet Halk Kütüphanesi’nin de kurulmasi çalismalari devam etmektedir. Hükümlü ve tutuklular tarafindan yeni ve güncel yayinlara ulasmalari için 2021 yilinda ’Ceza Infaz Kurumu Kütüphaneleri Için Kitap Bagis Kampanyasi’ düzenlenmis olup, 256 bin 376 kitap toplanmistir. Yayinevleri ve vatandaslarin yogun talebi üzerine yeniden kitap bagis kampanyasinin yapilmasi kararlastirilmistir. Bu çerçevede 15 Subat’a kadar sürecek kampanyaya vatandaslarimiz Nazilli Belediye Meydani ve Nazilli Adliyesi önünde kurulan stantlara kitap bagisi yapabileceklerdir. Kargo yolu ile kitap bagisi yapmak isteyen vatandaslarimiz da Ankara Açik Ceza Infaz Kurumu’nda olusturulan kitap toplama merkezine gönderim yapabileceklerdir" dedi.

Nazilli Belediye Baskan Yardimcisi Ali Ertürk de yaptigi konusmada, "Nazilli Belediyesi olarak insan hayatina olumlu dokunan her projeye destek verdik. Belediye Baskanimiz Kürsat Engin Özcan adina katildigimiz kampanyaya biz de bagisimizi yaptik. Bundan sonra da destegimiz sadece kitap olarak degil ceza infaz kurumu ve kurumda cezalarini tamamlamayi bekleyen vatandaslarimiz için çalismalarimiz olacak. Bir sekilde cezaevlerine düsen vatandaslarimizin rehabilite edilmesi, gerekli moral desteginin saglanmasi için belediye olarak elimizden gelen her seyi yapacagiz. Kampanyaya destek veren tüm kurumlarimiza çok tesekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan kurum temsilcileri ve vatandaslar yanlarinda getirdikleri kitaplari Ceza Infaz Kurumu temsilcilerine teslim ettiler.

Nazilli Adalet Sarayi’nda düzenlenen kampanyanin açilis törenine ise Nazilli Belediye Baskan Yardimcisi Ali Ertürk, Infaz Hakimi Erkan Dalka, Ceza Infaz Kurumu Savcisi Ali Okur, Nazilli Baro Temsilcisi Av. Emel Sahin, Ilçe Müftüsü Selami Bayrakçi, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, Ceza Infaz Kurumu Müdürleri Hasan Elpe, Orhan Tekfidan, Idari Memur Zeliha Sabanci, Nazilli Icra Müdürü Mustafa Kaya, Nazilli Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, Kütüphane Müdürü Naciye Çoban, Ilçe Saglik Müdürü Sule Güleken Akbas, kurum amirleri ve misafirler katildi.

Kaynak: İHA