Görme Engelliler Için Kitap Okudular

Genç Kizilay Aydin Il Teskilati gönüllüleri, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi dolayisiyla Aydin Alti Nokta Körler Dernegi’nde görme engelli vatandaslar için kitap okudu.

Görme Engelliler Için Kitap Okudular


Genç Kizilay Aydin Il Teskilati gönüllüleri 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi dolayisiyla anlamli bir etkinlige imza atti. Aydin Alti Nokta Körler Dernegi’ni ziyaret eden Kizilay gönüllüleri görme engelli bireylerle vakit geçirerek onlarla sohbet etti. Genç Kizilay gönüllülerinden Esin Ceyda Bal, Fatma Berrak Sezen, Ali Eren Dumanlikaya ve Esra Yilmaz tarafindan dernek üyelerine Ahmet Ümit’in ‘Elveda Güzel Vatanim’ adli kitabi okundu. Alti Nokta Körler Dernegi Aydin Subesi Baskani Bayram Özen de gönüllülere Braille alfabesi ile ilgili bilgi verdi. Ayrica görme engellilere karsi olan sorumluluklar hakkinda gönüllüleri bilinçlendirdi.

Genç Kizilay Aydin Il Baskani Gizem Ünver yaptigi açiklamada, 7-14 Ocak’in Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi olarak tüm dünyada kutlandigini ve bugünkü kitap okuma etkinligini ise toplumsal farkindaligi artirmak amaciyla yaptiklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA