Fiyat Sabitleme Politikasina Bir Sektör Daha Katildi

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’nin zincir marketlere yönelik çagrisinin ardindan "fiyat sabitleme ve indirim" politikasina Diyarbakir’daki tatlicilar da katildi.

Fiyat Sabitleme Politikasina Bir Sektör Daha Katildi
Geçtigimiz günlerde bir televizyon programina katilan Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, is dünyasina ‘fiyat sabitleme ve indirim’ çagrisinda bulunmustu. Bu çagrinin ardindan Diyarbakir Lokantacilar Kebapçilar ve Tatlicilar Odasi (DILTO) Baskani Hasim Elkaan’da ocak ayi boyunca 2017 yilinda Cografi Isaret Tescil Belgesi verilen ’burma kadayif’ fiyatlarinda indirim ve sabitlendigini duyurdu.

Konuya iliskin Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulunan Elkaan, Cografi Tescil Isaret Belgesi verilen ‘cevizli burma’ fiyatinda 40 lira indirim yapilirken ‘fistikli burma’ fiyatinda ise 30 lira indiriminin yapildigini söyledi.



Ocak ayi boyunca 180 ve 240 TL olan burma kadayifin fiyatinda sabitleme karari aldiklarini belirten Elkaan, “2022 yilinda esnafimizin bazi zorluklari oldu. Kullandigimiz malzemelerde de fiyat yükselmeleri oldu. Hükümetimizin açikladigi fiyat sabitleme politikasi var. Biz de Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi ile yapmis oldugumuz istisare neticesinde Cografi Tescil Isaret Belgesi almis ve Diyarbakir’imizin iftihari olan cevizli ve fistikli burma kadayifimizin fiyatini 1 ay sabitledik. Maliyet fiyati yükselse de 220 Türk Lirasi olan cevizli burma kadayifimizi 180 Türk Lirasina indirip 1 ay boyunca sabitledik. Bunun yaninda 270 Türk Lirasi olan fistikli kadayifimizi da 1 aylik 240 Türk Lirasina indirdik” dedi.



“Herhangi bir zam beklentimiz yok”

Fiyat sabitleme politikasinin devam etmesiyle birlikte sektör olarak katkilarinin da devam edecegini söyleyen Elkaan, “Biz de hükümetimizin uyguladigi politikaya destek vermek ve yaptigimiz uygulamanin örnek olmasi amaciyla bu kampanyayi baslattik. Fiyatlar böyle sabit oldugu müddetçe halkimiza olan destegimiz devam edecektir. Su an ki piyasanin da gidisatina baktigimiz zaman herhangi bir zam beklentimiz yok. Birçok firmanin sabitleme politikasina geçmesi sevindirici bir haberdir. Fiyat sabitleme politikasi devam ederse bizim de katkilarimiz devam edecek” ifadelerinde bulundu.

Diyarbakir’da tatli üreticisi olan firma sahibi Ahmet Altunbay, tüm firma ve sektörün elini tasin altina koymasi gerektigini ifade etti.

Tedarikçilerin malzemelere zam yapmadigi müddetçe kendilerinin de fiyatlari sabit tutacaginin altini çizen Altunbay, “Odamizin aldigi karar ile tatlilarda indirim kampanyasi yapiyoruz. Devletimizin de çagrisi bu yöndeydi zaten. Bu yüzden cografi isaretli burma cevizli kadayifimizin fiyatini 220 Türk Lirasindan 180 Liraya, burma fistikli kadayifimizi da 270 Liradan 240 Liraya düsürüyoruz. Böylelikle 1 ay boyunca fiyatimizi sabit tutuyoruz. 1 ay sonra insallah malzemelerde yükselis olmazsa fiyatlarimizin bu yönde sabit kalmasini düsünüyoruz. Tedarikçi arkadaslarimiz zam yapmazsa bizler de zam yapmayiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA