'Engelsiz Araç' Ile 4 Bin 222 Ulasim Hizmeti

Samsun Büyüksehir Belediyesi ’Engelsiz Ulasim Araci’ ile 2022’de saglik, egitim, kurumsal isler, sosyal aktiviteler gibi alanlarda ulasim destegine ihtiyaç duyan 4 bin 222 engelli vatandasa ulasim hizmeti saglandi.

'Engelsiz Araç' Ile 4 Bin 222 Ulasim Hizmeti
Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi filosunda bulunan “Engelsiz Ulasim Araci” ile engelli bireyler, basta hastane ve kamu kurumlari olmak üzere istedikleri her yere ücretsiz ulastiriliyor. Yogun talep gören servis hizmeti sayesinde engelli vatandaslar islemlerini çok daha kisa sürede ve rahat bir sekilde yerine getiriyor. Bu kapsamda 2022 yilinda engelli vatandaslarin ulasim istegi Engelsiz Ulasim Araci ile karsilandi. Bu hizmet ile basta saglik, egitim, spor ve kültürel olmak üzere her türlü ulasim ihtiyaçlarinda zahmetsizce gidecekleri yerlere ulasma imkani saglandi.

Randevu sistemi ile çalisma

Engelli ve Yasli Hizmetleri Sube Müdürlügünce tüm Samsun’a hizmet veren ve randevu sitemi ile çalisan Engelsiz Ulasim Araci, tekerlekli sandalyede olan vatandaslara hizmet veriyor. Engelli vatandaslar istedikleri yerden alinarak gidecekleri yere kadar ulastiriliyor. Bu araç ile hastaneye, diyaliz merkezine, fizik tedavi merkezine, okula, alisveris merkezine götürülüp tekrardan evlerine birakildigi bu hizmetten 2022 yilinda 4 bin 222 kisi yararlanildi.

Araçta ayni anda 3 tekerlekli sandalyeli birey refakatçileri ile birlikte tasinabiliyor. Yil içinde en çok talep de egitim ve saglik üzerine oldu. ISO ve TSE’nin belirlemis oldugu engelli erisilebilirligine uygun tüm donanimlara sahip araçlarin içinde engelli asansörü, baglama aparatlari ve özel tasarim kaldirma mekanizmasi yer aliyor. Bu mekanizma sayesinde engelli vatandaslarin araca binmesi ve inmesi rahat bir sekilde gerçeklestiriliyor. Basta saglik hizmetleri olmak üzere egitim kurumlari, resmi kurumlar yaninda sosyal etkinlikler için gelen talepler de Engelsiz Ulasim Araci ile karsilaniyor. Araç ile ayrica havaalani transferleri ve hastane çikislarina da destek olunuyor. Faydalanmak isteyen vatandaslar Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ait çagri merkezinden randevu alabiliyorlar.
Kaynak: İHA