Dogaseverler Ormanda 20 Kilometre Yürüdü

Doga yürüyüsü ve trekking yapmayi sevenler Balikesir’in Sindirgi ilçesinde bulustu.

Dogaseverler Ormanda 20 Kilometre Yürüdü
Dogaseverler rotasini dogal sehir unvani ile bilinen Balikesir’in Sindirgi ilçesine çevirdi. Sindirgi’nin muhtesem manzarasi ile bulusan Balikesir Dagcilik Kulübü (BALDAK) üyeleri ve vatandaslar Misya yürüyüs yollarin da bulunan Sidan Yaylasinda trekking gerçeklestirdi. Sinandede kirsal mahallesinden baslayan yaklasik 20 km’lik rota Kertil kirsal mahallesinde son buldu.

Essiz dogada yürüyüs keyfine havanin da güzel olmasi ayri bir enerji katti. BALDAK üyeleri 76 kisinin katilim sagladigi doga yürüyüsü etkinligi ile yilin ilk yürüyüsünü Sindirgi’da gerçeklestirdi. Dogaseverler sira disi bir atmosferde doga güzellikleri esliginde, tabiatin kalbinde stres atti. Özellik hafta sonu gerçeklestirilen doga yürüyüslerine talep günden güne artiyor.

Organizasyon asamasinda ve yürüyüs boyunca katilimcilara rehberlik eden Sindirgi Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü personeli Mustafa Çelik “Sindirgi Belediyesi olarak Sidan yaylasina geldik. BALDAK Balikesir Dagcilik federasyonu ile birlikte geçtigimiz haftalarada Emendere’de Dikmen tepesine yürümüstük. Bugün de Sinandede Yaylasina yürüdük. Yaklasik 20 km’lik bir parkur. Sindirgi’da bu tür sporlarin yapildigina da sahit oluyoruz“ dedi.

Sindirgi’dan yürüyüse katilan Hakan bey “Baldak ekibi bu yilin ilk yürüyüsünü Sindirgi Sidan yaylasina yapma karari almis. Bizler de severek katildik. Keyifli bir zirve faaliyetimiz oldu“ dedi.

Yilin ilk yürüyüsünü Sindirgi’da gerçeklestirdiklerini belirten BALDAK Kulüp baskani Zeki Yilmaz “Bugün Sindirgi Sinandede’ye bir yürüyüs yapmayi planlamistik. Balikesir’den 61 arkadasimiz, Bigadiç’ten 8 doga sever, Sindirgi’dan da 7 doga sever bize katildilar. Hep beraber su anda Sinandede zirveye çiktik. Hava çok güzel. Bu havada yürümek keyif veriyor. Burasi karda daha da güzel. Güzel zevkli bir etkinlik. Dogayi seviyoruz. Doga da olmayi seviyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA