Ceza Infaz Kurumlari Için Kitap Bagis Kampanyasi Baslatildi

Adalet Bakanligi tarafindan baslatilan ‘Kitap Iyilestirir’ kitap bagis kampanyasi düzenlenen etkinlik ile baslatildi.

Ceza Infaz Kurumlari Için Kitap Bagis Kampanyasi Baslatildi
Adalet Bakanligi, Cezaevi Tevkif Evleri Genel Müdürlügü’nün ceza infaz kurumu kütüphaneleri için ‘Kitap Iyilestirir’ kitap bagis kampanyasi baslatti. Adiyaman Cumhuriyet Bassavciligi öncülügünde Adiyaman Açik Ceza Infaz Kurumu tarafindan AVM’de kitap bagis standi açildi. 10-23 Ocak tarihleri arasinda açik olan standa görevliler kitap bagisini kabul edecek.

Düzenlenen etkinligin açilisinda konusan Adiyaman Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürü Recep Akyazi, ceza infaz kurumlarinda hükümlülerin topluma kazandirilmasi için egitim ve mesleki alandaki çalismalarindan bahsetti.

Akyazi ayrica, “Kitap okumanin insan gelisimine katki sagladigi, hayata farkli açidan bakmayi ögrettigi, düsünceleri olgunlastirdigi, stresi azaltmada yardimci oldugu, unutkanligi azalttigi, dolayisiyla insan gelisiminde önemli bir unsur oldugu yadsinamaz bir gerçektir. Bunun bilincinde olan Bakanligimiz, ceza infaz kurumlarimizi bir egitim ögretim merkezileri haline getirerek, hükümlü ve tutuklularin topluma faydali bir birey olmalari yolunda katki saglamayi amaçlamaktadir” dedi.

Adiyaman Cumhuriyet Bassavcisi Ufuk Mustafa Süren ise konusmasinda, “Tutuklu ve hükümlülerin kendilerini gelistirebilmeleri, bos zamanlarini etkin bir sekilde kullanmalari amaciyla kütüphanelerimiz olusturulmaktadir. Yeni açilan ceza infaz kurumlarinda ki kütüphanelere öncelik verilmek suretiyle ülke genelinde 31 Mayis 2021 tarihinde ilk defa ‘Bir kitap, bir umut’ sloganiyla baslatilan kitap kampanya sürecinde 216 stantta yaklasik 256 bin kitap toplanmistir. Bu gün ülke genelinde ‘kitap iyilestirir’ sloganiyla ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap kampanyasini sizlerle birlikte baslatacagiz. Kampanyamiza destek ve katilmada bulunan misafirlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Il Müftüsü Mehmet Tasdan, Il Jandarma Komutan Yardimcisi Albay Zafer Yener, cumhuriyet savcilari, kurum ve kurulus müdürleri, çesitli sivil toplum kurulusu baskanlari etkinlige katildi.

Kaynak: İHA