Bodrum'da Kitap Kampanyasi Basladi

Ceza infaz kurumlari için Mugla’nin Bodrum ilçesinde kitap bagisi kampanyasi baslatildi.

Bodrum'da Kitap Kampanyasi Basladi


Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için Adalet Bakanligi tarafindan ’’Kitap Iyilestirir’’ sloganiyla kitap bagis kampanyasi düzenlendi.

Bu çerçevede Bodrum’da da 15 Subat tarihine kadar Bodrum Adliyesi ile ilçedeki bir alisveris merkezi içerisinde kurulan stantlarda vatandaslari kitap bagisi yapabilecekler.

Hükümlü ve tutuklularin okuma aliskanligi kazanmalari, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba ulasabilmeleri amaciyla düzenlenen kampanya Bodrum Adliyesi’nde baslatildi. Kampanyanin baslangiç törenine Kaymakam Bilgehan Bayar, Belediye Baskan Yardimcisi Ilknur Ülküm Seferoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Dalak, Agir Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Baskani Engin Koç, daire amirleri, savcilar, hakimler ve adliye personeli katildi.



Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, basin mensuplarina yaptigi açiklamada kitabin hem vakit geçirme hem de kisinin kendini gelistirmesinde önemli oldugunu belirterek Adalet Bakanligi tarafindan baslatilan kampanyayi desteklediklerini söyledi.

Bayar, herkesi kitap bagisinda bulunmaya davet etti.

Bodrum Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Dalak ise bagis kampanyasi ile ilgili sunlari söyledi;

“Adliyede ve AVM’de açilan stantlarimizda kitap bagis kabulümüz kampanya süresince devam edecektir. Unutmayalim ki kitap aklin ilacidir, kitap en iyi dosttur, kitaplar uygarliklara yol gösteren isiklardir. Geçen yil açilan kampanyada Bodrum kampanyasi Türkiye çapinda ilk 10’a girdi. Geçen yil sadece Bodrum’da toplanan 2 bin kitap kütüphaneler arasinda bölüsüldü.”
Kaynak: İHA