Bir Haberle 38 Yillik Asansör Hayali Gerçek Oldu

Kahramanmaras’ta 38 yil önce geçirdigi kaza sonrasinda belden asagisi felç kalan adamin evine rahat girip çikmak için duyurdugu asansör hayali, Ihlas Haber Ajansinin yaptigi haberle gerçek oldu. 38 yillik istegini gönüllüler yerine getirdi.

Bir Haberle 38 Yillik Asansör Hayali Gerçek Oldu
Onikisubat ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde yasayan 5 çocuk babasi Selahattin Muttalipoglu’nun (70), 1985 yilinda geçirdigi trafik kazasi sonucunda belden asagisi felç kaldi. 38 yildir hayatina engelli olarak devam eden Muttalipoglu, IHA muhabirlerine evine çikmak için bileklerinin destegiyle merdivenleri kullandigini ve çok zorluklar çektigini söyledi.

Hiç kimseden maddi bir beklentisinin olmadigini, sadece yasi ilerledigi için merdivenleri artik çikmakta zorlandigini kaydeden Muttalipoglu, IHA araciligi ile bir asansör yapilmasini istedi. Bu çagriya hayirseverler duyarsiz kalmadi. Hayirseverlerin destegi ile eve dis cepheden asansör yapildi, Muttalipoglu’nun yasami da bir nebze kolaylasti.

Asansör yapildigi için çok mutlu oldugunu belirten Selahhatin Muttalipoglu, "Asansör ihtiyacim vardi ve kardeslerim bu ihtiyacimi giderdiler. Allah razi olsun. Su an rahatlikla sikinti olmadan inip çikabiliyorum. Rabb’im sebep olanlardan razi olsun. Daha önce bir trafik kazasi geçirdim. Kaza sonrasi engelli kaldim. Sonrasinda bu asansöre hep ihtiyacim vardi. Kaza sonrasinda ise kendimi hiç birakmadim. Merdivenleri oturarak çikiyordum. Simdi ise asansörle çikiyorum. Bu kolayligi bana saglayan Ali Berk kardesimden ve Arif Engizek kardesimden Allah razi olsun" dedi.

Asansör ihtiyacini karsilayan hayirseverlerden Ali Berk ise "Amcamizin asansör ihtiyacinin oldugunu ögrenince duyarsiz kalmak istemedik. Gerekli görüsmeleri yaparak hazirliklari yaptik ve çalismalara basladik. Bir hafta içerisinde asansör takildi. Amcamizin da bu sorunu ortadan kalkti ve çok mutlu oldu. Tabii bu durumda bizler de çok mutlu olduk" ifadelerini kullandi. Hayirseverlerden Arif Engizek de, Selahattin amcanin da kendilerinin de bu durumdan çok mutlu oldugumu dile getirdi.

Ayrica, Adana’dan ’Iyilik Bulasicidir Hareketi’ isimli gönüllü grup da Muttalipoglu’nun akülü araba ihtiyacini karsiladi.
Kaynak: İHA