Bingöl'de Hükümlüler Için Kitap Kampanyasi Baslatildi

Adalet Bakanliginin talimatiyla cezaevlerindeki kütüphaneler için hayata geçirilen kitap bagis kampanyasi Bingöl’de de baslatildi.

Bingöl'de Hükümlüler Için Kitap Kampanyasi Baslatildi
Bingöl Cumhuriyet Bassavciligi himayelerinde ceza infaz kurumlari tarafindan düzenlenen “Kitap Iyilestirir” adli kitap bagis Kampanyasi dualar esliginde basladi.

Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma aliskanligi kazandirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla Adalet Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde devam eden Ceza Infaz Kütüphaneleri için Kitap Bagis Kampanyasi minvalinde Bingöl Adalet Sarayi ve bir AVM’de açilan stantta 15 Subata kadar kitap bagislari kabul edilecek, kitaplar ülke genelinde bulunan ceza infaz kurumlarinin envanterine kayit edilecek.

Açilista konusma yapan Bingöl Cumhuriyet Bassavcisi Ümit Uslu, ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazi ile ulasilmak istenilen temel amacin öncelikle genel ve özel önlemeyi saglamak, bu maksatla hükümlünün yeniden suç islemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karsi korumak, hükümlünün yeniden sosyallesmesini tesvik etmek, üretken, kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygili, sorumluluk tasiyan bir yasam biçimine uyumunu kolaylastirmak oldugunu söyledi.

Uslu, ’’Türk ceza adalet sisteminde de benimsendigi üzere, suç ve suçlularla mücadelede esas olan iki kriter, yeniden suç islenmesinin önlenmesi ve hükümlünün topluma yeniden kazandirilmasidir. Bu amaç dogrultusunda ceza infaz kurumlarimizda, hükümlülere yönelik verilen sosyallestirme programlarinin yani sira, egitim ögretim programlari ile de topluma yeniden kazandirilmalari hedeflenmektedir. Kitap okumaya yönlendirme ve kitap okuma programlari ile ceza infaz kurumlarimizda bulunan hükümlülerimizin bilinçlenmeleri, kaliteli zaman geçirmeleri ve cezasinin infazindan sonra topluma yeniden bilinçli bir birey olarak kazandirilmalari saglanmaktadir. Infazin temel amaci dogrultusunda ceza infaz kurumlarimizda hükümlü ve tutuklulari kendilerini gelistirmeleri, bos zamanlarini etkin bir sekilde kullanmalari amaciyla kütüphaneler olusturulmustur. Halihazirda ülkemiz genelindeki tüm ceza infaz kurumlarinda kütüphane hizmeti verilmektedir. Bu kütüphanelerde çok sayida kategoride ve sayida yayinlar bulunmaktadir. Kütüphanelerdeki yayinlarin nicel ve niteliklerinin arttirilmasi için Bakanligimiz tarafindan çesitli çalismalar sürdürülmektedir. Adalet Bakanimizin talimatlari dogrultusunda, yayin sayisi yetersiz olan ve yeni açilan ceza infaz kurumlarindaki kütüphanelere öncelik verilmek kaydiyla ülke genelinde 31 Mayis 2021 tarihinde ’Bir Kitap, Bir Umut’ sloganiyla baslatilan Ceza infaz Kurumu Kütüphaneleri için Kitap Bagis Kampanyasi 18 Haziran 2021 tarihinde sona ermisti. Bu kampanya süresince 216 stantta ve kitap kumbaralarinda toplam 256 bin 376 adet kitap toplanmistir. Önümüzdeki yillarda da kitap bagis kampanyalarinin geleneksel olarak düzenlenmesi planlanmaktadir. Bu çerçevede 2023 yilinda "Kitap Iyilestirir” sloganiyla Ceza infaz Kurumu Kütüphaneleri için Kitap Bagis Kampanyasi yeniden düzenlenmis olup, 15 Subata kadar Bingöl Adalet Sarayi zemin kat ve AVM giris katinda kurulacak olan bagis standina kitaplarini teslim edebilirler. Unutulmamalidir kikitap iyilestirir. Bu vesile ile degerli katilimcilarimiza konu hakkinda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle sükranlarimi sunuyor, tüm Bingöl halkimizi cezaevlerine kitap bagis konusunda stantlarimiza davet ediyorum” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan getirilen kitaplar ceza ve tevkif evi personelleri tarafindan teslim alinmaya baslandi.
Kaynak: İHA