Baskan Asgin Basin Mensuplarini Çorumlu Obasi'nda Agirladi

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle bir program düzenledi.

Baskan Asgin Basin Mensuplarini Çorumlu Obasi'nda Agirladi
Çorumlu Obasi’nda gerçeklestirilen programa yerel basin sektöründe görev yapan medya mensuplari katildi.

Belediye Baskan Asgin, programda hem basin mensuplariyla sohbet etti, hem de belediye hizmetleri hakkinda bilgileri paylasti. Göreve basladiklari günden itibaren vaat ettikleri projelerden yüzde 74’ünü tamamladiklarini, yüzde 18’nin ise halen devam ettigini anlatan Baskan Asgin, özellikle de projeleri arasinda bulunmamasina ragmen Çorum açisindan son derece önemli olan tarihi meydan üzerinde durdu.

2019 yilinda göreve geldiklerinde 20-30 bin liralari ödeyemeyen bir Belediye devraldiklarini belirten Asgin, “Yatirimlar yarim yamalakti. Stadyum, spor salonu, mescitler yarim yamalakti. Recep Tayyip Erdogan Caddesi baslamamisti. Gida Bankasi’na alinan ürünlerin parasi ödenmedigi için Tarim Kredi Kooperatifi ürün vermemek noktasina gelmisti. Biz belediyeyi böylesi zor sartlarda aldik. Hep gaza bastik. Hiç frene basmadik. Yatirimlardan geri durma durumumuz yok. Neyi vadetmissek, Allah’in izniyle hepsini gerçeklestirecegiz” dedi.

Yeni Belediye Hizmet binasi konusuna deginen Belediye Baskani Asgin, “Belediye binasi 2018’de bitmesi lazimdi. Benim geldigim tarih 31 Mart 2019. Benim orda baslamam gerekiyordu. Bizden önce buranin tamamlanmis olmasi lazimdi. Tamamlanmayan diger yatirimlar gibi bunlarin hepsini biz elimizde bulduk” diyerek yasadiklari zorlu süreci paylasti.

Baskan Asgin, çesitli konularda basin mensuplarinin sorularini ve isteklerini de dinledi. Program çesitli etkinliklerle sona erdi. Toplantiya katilan basin mensuplari ve dernek yöneticileri de belediye baskani Halil Ibrahim Asgin’a organizasyonu için tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA