Baskan Aras, Dere Sokak'ta Incelemelerde Bulundu

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Dere Sokak’ta ve Dr. Mümtaz Ataman Caddesi’nde gerçeklestirilen, altyapi ve üstyapi çalismalarini yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldi.

Baskan Aras, Dere Sokak'ta Incelemelerde Bulundu


Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, sik sik gerçeklestirmis oldugu saha incelemelerinin sonuncusunu Dere Sokak ile Dr. Mümtaz Ataman Caddesi’nde gerçeklestirdi. Bodrum Belediyesi tarafindan su taskinlariyla mücadele çalismalarinda, Dere Sokak’ta süren çalismalari denetleyen Baskan Aras’a, Baskan Yardimcisi Ibrahim Akbas ve ilgili birim müdürleri eslik etti.

Belediye Fen Isleri Müdürlügü tarafindan baslatilan, Dere Sokak ve Atatürk Caddesi’ni de içeren alana kadar toplam 420 metrelik yagmur suyu hatti menfez çalismasinin bir ay içinde tamamlanacagi ögrenildi. Esnaf ve vatandaslar, Bodrum Belediyesi’nin yaninda diger kurumlarin da çalismalar yürütecegi altyapi çalismalarinin gerçeklesiyor ve sorunlarin çözüme kavusuyor olmasindan dolayi memnuniyetlerini dile getirdi.

Baskan Aras “Dere Sokak, Bodrum’un sorunsali olmaktan çikacak”

Çalismalari yerinde inceleyen Baskan Aras, “Yillardir eksik kalan çalismalarla magdur olan esnaf ve vatandaslarimizin yasadiklari su taskinlarini engelliyoruz, yapilan alt yapi ve üst yapi çalismalari ile büyük sorunlari geçmiste birakacagiz” dedi.



Belediye Baskani Aras, söyle devam etti:

“Yagisin yogun oldugu dönemlerde burada istemedigimiz görüntülerle karsilasiyorduk. Araçlar denize dogru yagmur sulari ile birlikte sürüklenmisti. Simdi burada yapilmakta çalismalarla tamamen kapali kutu bir menfez çalismasi ile bu problem ortadan kaldirilmis olacak. Büyük bir sorun geçmiste kalmis olacak. Bunun gibi çalismalar yarimadanin diger bölgelerinde de sürdürülmekte. Özellikle zamaninda dere olan bazi alanlar daha sonra sokaga ve caddeye dönüsmüs. Bu Bitez’de, Yalikavak’ta da var. Ayni zamanda AYDEM direkleri yer altina alma çalismalarini yapiyor. Iletisim firmasi ayni çalismayi yapiyor. MUSKI içme suyu ve kanalizasyon hatlarini düzelterek devam ediyor. Yani burada 4 ayri kurumun ortak ve koordineli bir çalismasi söz konusu. 1 ay zarfinda buradaki çalismalar bitirilecek daha sonra üst yapisiyla da Bodrum’a yakisir bir hale getirilecek. Artik Dere Sokak, Bodrum’un sorunsali olmaktan çikacak.”

Fen isleri Müdürlügü ve Mugla Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Isleri Daire Baskanligi ile ortak yürütülen altyapi iyilestirme çalismalari sonrasi iletisim firmasi ve AYDEM tarafindan bölgedeki hatlarin yer altina tasinacagi belirtildi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Dr. Mümtaz Ataman Caddesi’nde yürüttügü yol çalismasini da inceleyen Baskan Aras, burada yetkililerden bilgiler alarak vatandaslarla sohbet etti.
Kaynak: İHA