Van'da 'Tefeci' Operasyonunda 10 Tutuklama

Van’in Muradiye ilçesi merkezli Tekirdag, Bilecik ve Kütahya olmak üzere toplam 17 ayri adrese yapilan operasyonda 10 süpheli sahis tutuklandi.

Van'da 'Tefeci' Operasyonunda 10 Tutuklama


Van Valiliginden yapilan açiklamada, “Van Jandarma Komutanligi tefecilik olayina yönelik yapilan istihbari çalismalar sonucunda; Van ili Muradiye ilçesi merkezli 13, Tekirdag 2, Bilecik 1 ve Kütahya 1 olmak üzere toplam 17 ayri adreste 27 Eylül 2022 günü es zamanli operasyon düzenlendi.

Gözaltina alinan 17 süpheli sahsin ev ve eklentilerinde yapilan aramalarda; 70 adet dolu çek/senet, 49 adet alacak verecek defteri, 11 adet cep telefonu, 2 adet ruhsatsiz av tüfegi, 3 adet tabanca, 317 adet fisek/mermi ve 115 para alisverisine ait not kâgidi ele geçirilmistir. Ayrica yapilan incelemelerde süphelilerin banka hesaplarinda yaklasik 29 milyon para döngüsü oldugu tespit edilmistir” denildi.

Olayla ilgili 10 süpheli sahsin tutuklandiginin belirtildigi açiklamanin devaminda ise “4 süpheli sahis adli kontrol sartiyla serbest, 3 süpheli sahis ise ifadelerinin alinmasinin ardindan serbest birakilmistir. Tutuklanan sahislar Ercis Kapali Ceza Infaz Kurumuna teslim edilmistir. Van Il Jandarma Komutanliginca toplumda var olan ekonomik ve sosyal düzenin korunmasi, vatandaslar arasindaki karsilikli güvenin tesis edilmesi ve kayit disi ekonomi ile mücadele edilmesi için çalismalara kararlilikla devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA