Battalgazi'de Bilim Senligi

“4007 Bilim Senlikleri Programi” çerçevesinde, Malatya’nin Battalgazi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen 2.Battalgazi Bilim Senligi, kortej yürüyüsünün ardindan coskuyla basladi. Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda baslayan ve 3 gün sürecek olan Senlige ilk günden ilgi yogun oldu.

Battalgazi'de Bilim Senligi
’4007 Bilim Senlikleri Programi’ çerçevesinde Battalgazi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün yürütücülügü üstlendigi Battalgazi Belediyesi’nin ise ev sahipligini gerçeklestirdigi 2.Battalgazi Bilim Senligi, Battalgazi Imam Hatip Ortaokulu önünde hareket edilip Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda son bulan kortej yürüyüsü ile basladi.

Bilim kültürü ve iletisiminin toplumda yayginlastirilmasi, katilimcilara bilimsel bilginin ulastirilmasi ve bilim-teknoloji-toplum arasindaki etkilesimin etkinlikler yoluyla aktarilmasinin amaçlandigi 2.Battalgazi Bilim Senligi, 3 gün sürecek.

Senlikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, lisans düzeyi ögrencilerinin yaninda tüm bölge halkinin bilim faaliyetlerine olan ilgisini ve hedef kitlenin egitime sagladigi destegin arttirilmasi için Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda kurulan 32 sabit atölye ile gelecegin ögrencilerine Doga Bilimleri, Fen, Mühendislik, Matematik, Kültür, Sanat, Sosyal ve Beseri Bilimler, Kodlama, Teknoloji ve Tasarim konularina uygun uygulamali egitimler verilecek.

Kervansaray’daki bilim senligine yogun ilgi

Her yil geleneksel olarak düzenlenecek olan ve bu yil ikincisi düzenlenen 2.Battalgazi Bilim Senligi, görkemli bir açilis ile start aldi. Büyük ilgi gören Bilim Senligi, daha ilk gününde yaklasik 10 bin ziyaretçiyi agirladi. Gelecegin ögrencilerinin hazirladigi çok önemli projeleri yakindan inceleme firsati bulan ziyaretçiler, 2.Battalgazi Bilim Senligi’nin düzenlenmesinde büyük emegi olan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Ali Kaçmaz’a tesekkürlerini iletti.

“Bilimde önde olmak zorundayiz”

Gençlerin güzel projeler yapmasinin yarinlar için önemli oldugunu vurgulayan Battalgazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Ali Kaçmaz, “Gençlerimizin böylesine güzel projelerde bulusmalari, bizleri yarinlar için ciddi anlamda ümitlendiriyor. Öncelikle onlara, onlari çalistiran degerli ögretmenlerimize, onlarin ufkunu zenginlestiren degerli yöneticilerimize ve bizler ev sahipligi yapan Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e tesekkür ediyorum. Bilim, dünya tarihi boyunca her zaman belirleyici güç olmustur. O yüzden bilimde önde olmak zorundayiz. Bilime ayri bir önem vermek zorundayiz. Arkadaslarimizin birçogu basarili. Hepsini çok tebrik ediyorum” dedi.

2.Battalgazi Bilim Senligi’nin açilis programina, Battalgazi Ilçe Kaymakami Erkan Savar, Malatya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Murat Kilinç, Battalgazi Belediye Baskan Yardimcisi Ismet Sarigül, Battalgazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Ali Kaçmaz, Battalgazi Ilçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, Sivil Toplum Kuruluslarinin temsilcileri, muhtarlar, ögrenci ve velileri katildi.

Kaynak: İHA