ATSO Seçimlerine Dogru

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Çetin Demirci, Ekim ayinda gerçeklestirilecek olagan kongrede göreve tekrar aday oldugunu açikladi.

ATSO Seçimlerine Dogru
Göreve geldikleri dönemden itibaren yürüttükleri çalismalar hakkinda gazetecilere açiklamalarda bulunan Çetin Demirci , “Üyelerimizden gelen yogun talep üzerine, bu onurlu göreve yeniden aday oldugumu belirtmek istiyorum. Bu karari almadan önce konuyu ekibimizle birlikte istisarede bulunduk. Bu görüs ve taleplerin üzerine bize inanan degerli ekibimizle birlikte tekrar bu yola koyulduk” dedi.

Görev süresi boyunca birçok çalisma gerçeklestirdiklerini aktaran Baskan Demirci, “Göreve geldigimiz ilk günden beri; ilimizin sorunlarini degisik platformlarda TOBB Baskanimiza, Cumhurbaskanimiza, bakanlarimiza ve is adamlarimiza aktardik. Ilimizin gelismesi için üyelerimizin destegi ile birçok çalisma gerçeklestirdik. Ilimizin ekonomik kalkinma çabalarina yol gösterecek çesitli seminer, konferans ve çalistaylar yaptik, egitimler verdik. Bu göreve talip olan ben ve ekibimin sahsi bir beklentimizin bulunmadigi gibi amacimiz ilimize ve üyelerimize hizmet etmektir. Bizler kisilerin degil projelerin ve kurumun ön plana çikmasi için çalistik. Biz Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi olarak su ana kadar kimisi dogrudan kimisi dolayli sekilde sorunlara çözümler bulmaya çalistik. Ancak bildiginiz üzere, olabilecekleri ve etkisi bizden bir üst kurumun yetkisi kadar alan ile sinirlidir. Halkimizin sorunlari ve bunlara karsilik beklentileri çok, biz bunlarin farkindayiz. Her ortamda bu sorunlarin çözümü için toplu iletisim, resmi basvuru ve ikili görüsmeler seklinde her kanali kullanarak çözüm üretmek ve katki sunmak için çalistik. Herkesin amaci Ardahan’i daha ileriye götürmekse, kendilerini anlatarak devam etmeleri daha iyi olur. Herkes Ardahan’in çocugu Ardahan’a sahip çikmak adina hep beraber biz bu yola çiktik. Herhangi eksik bir sey yaptigimizi düsünmüyorum. Eger bir eksiklik varsa da bu eksikligi gidermek adina ekibimle beraber daha çok çalisacagimiza inancim tamdir. Biz burada yasamaya karar vermis insanlariz, yüz yüze bakacagiz. Hiç kimse dogru olmayan beyanlarda bulunmasinlar. Ben ve ekip arkadaslarim da süreç içerisinde bu tip söylemlerden kaçinacagiz. Ticaret ve Sanayi Odasi temsil ve talep noktasinda görev yapar. Odamizin geldigi noktada bu vizyon sayesinde biz bazen Disislerinin, Ulastirma Bakanliginin görevlerini yapamamakla itham ediliyoruz. Bu iyi bir durum bizim adimiza, iyi bir potansiyel yakalamisiz diye düsünüyorum” diye konustu.

Baskan Demirci, görev süresi boyunca yapilan çalismalar ilgili sunum gerçeklestirdi. Ardahan Ticaret Odasi olarak neler yaptiklarini da anlatan Demirci, ’’Ardahan ilimizin ekonomik kalkinma çabalarina yol gösterecek çesitli seminer, konferans ve çalistaylar yaptik, egitimler verdik. Ardahan Ekonomik Formunu düzenledik. Yatirim Konferansini düzenledik. Dis Ticaret Seminleri Yapildi. Isletmelerde Iletisim ve Bölgesel Rekabet Edebilirlik konferansini gerçeklestirdik. ATSO ile Kadinlar Hep Ileri projesiyle kadinlarimiza yönelik girisimcilik, yönetim organizasyon, insan kaynaklari yönetimi, pazarlama ve satis konularinda kurslar açtik. ATSO’dan Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirlere Istihdam Seferberligi ve Tesvik Paketleri anlatildi. ATSO kurumsal swot analizi ve gelistirme önerileri çalismasi yapildi. Turizm Çalistayinda Turizm Sektörünün Sorunlari Tartisildi, Ardahan’in degerleri anlatildi. Cografi Isaretler Çalistayi yaparak Ardahan’in gizli kalmis degerlerini ortaya çikarildi. Sehir Ödülleri 2020’ye ev sahipligi yaparak Türkiye’nin dört bir yanindan 250 bürokrat sanatçi ve akademisyenleri konuk ederek Ardahan’in Marka Sehir olmasi yönünde adim attik, Dr. Arzu Kiliç Anisina Girisimcilik ve Inovasyon Egitimi Verildi. Kaz Çalistayini gerçeklestirerek üreticilerimize, yatirimcilara farkindalik sagladik’’ dedi.

Ardahan’in gelismesi için üyelerimizin destegi ile birçok çalisma gerçeklestirdiklerini söyleyen Demirci, iki karayolu ve bir de demiryolu sinir kapisi olan kente Lojistik Merkezi açilmasi için ilgili bakanlik nezdinde defalarca girisimlerde bulunduklarini ifade ederek, ’’Havaalani ve Kars Bakü Tiflis demiryolunun bir istasyonun da Çildir da açilmasi yönündeki taleplerimizi ulastirma bakanligina bizzat illettik. Dogu ekspresinin son duragi Ardahan olsun kampanyasi için katkida bulunduk. üretimden yüksek katma deger alanlara dogru bir geçis olmasini hedefliyoruz. Ardahan’in temel problemlerinin çözümünde girisimciligi desteklemek ve tesvik etmek yatirimlarin canlanmasi için gereklidir. Diger taraftan kurumsal yapilar ve sosyal sermayenin güçlendirilmesi bu baglamda önemlidir. Oda olarak bugüne kadar beseri sermaye gelisimine ve bölgede yatirimlarin canlanmasina önem verdik ve devam edecegiz. Ardahan’in zengin kültürel degerlerini tanitarak turizmin canlanmasini ve kentimize ulusal ve uluslararasi düzeyde turist çekebilmek hedeflerimiz arasinda yer almaktadir. Ardahan’da nüfusun saglikli bir biçimde büyümesi için ilin cazibesini artiracak, disariya göçü azaltip Ardahan’a göçü artisini saglayan bir kent dokusunu olusturmak yapilacak en önemli eylemlerin basinda gelmektedir. Kentin gelisiminde turizmin lokomotif olacagi dikkate alindiginda kent alt yapisinin, mimari dokusunun ve sosyal kültürel yasaminda zenginlestirilmesi önem tasimaktadir. Bu baglamda her platformda Ardahan turizminin gelisimi adina çabalarda bulunduk, bulunuyoruz ve devam edecegiz. Ulasim alt yapisinin güçlendirilmesi, hem turizm açisindan hem de ilde üretilen ürünlerin düsük maliyetle pazarlanmasinda önem tasimaktadir. Kars tren yolundan Ardahan için baglanti kurulmasi ilin ekonomisine ivme kazandiracak" seklinde konustu.

Kaynak: İHA