Turizm Sektörü Panelde Bulustu
Muratpasa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezleri (ASSIM) Turizm Platformu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nde, eski Kültür ve Turizm Bakani Ertugrul Günay’in da katildigi panelde sektörün tüm paydaslarini bir araya getirdi

Ilginin son derece yogun oldugu panele Muratpasa Belediyesi Baskanvekili Murat Simsek, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Rafet Zeybek, Ukrayna’nin Antalya Konsolosu Emi Rustamov, sivil toplum kuruluslari ve siyasi parti temsilcilerinin yani sira Göynük Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari ögrencileri katildi.
Panelde eski Bakan Günay, “Turizm baskenti Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklesen bu organizasyon sektör için çok kiymetli bir bulusmayi temsil ediyor. Muratpasa Belediye Baskani Sayin Ümit Uysal’in nezdinde etkinlikte görev alan tüm arkadaslara ve katilimcilara tesekkür ederim” diye konustu.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Kuk ise dünyada yasanan sikintilara ragmen beklentilerin üstünde bir sezon geçirdiklerini ifade ederek ASSIM Turizm Platformu çalismalarini takip ettiklerini, Belediye Baskani Ümit Uysal’a sektöre verdikleri önem ve destek dolayisiyla tesekkür etti.
POYD Baskani Atmaca, çalisani, patronu ve kamu otoriteleriyle bütüncül bir anlayisin Antalya’ya çok yakistigini ifade ederek bu etkinliklerin sürdürülebilir olmasini temenni ettigini söyledi.
Sendika Baskani Yahyaoglu ise ASSIM Turizm Platformu’nun daha önce gerçeklestirdigi çalistayda ‘nitelikli isçi’ sorunun ortaya kondugunu belirterek Muratpasa Belediyesi ve ASSIM isbirligi ile baslatilan meslek edindirme kurslarinin bu sorunun çözümünde etkili oldugunu dile getirdi. INKAY eski Baskani Kanbir, sektörün bu tarz bulusmalara ihtiyaç duydugunun altini çizdi ve Baskan Uysal ve ASSIM Turizm Platformu bilesenlerine desteklerinden dolayi tesekkür etti.
