Rektör Özaydin'a Libya'dan Ziyaret

Libya Zliten Belediye Baskani Müftah Al Tahir Müftah Hammadi ve beraberindeki heyet Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin’i makaminda ziyaret etti.

Rektör Özaydin'a Libya'dan Ziyaret
GAÜN Rektörlük makaminda gerçeklesen ziyarette konusan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin, “Gaziantep ve kardes sehir olan Libya’nin El Esmeriye sehri ile saglik ve yüksekögrenim alaninda is birligi anlasmalari yapacagiz” dedi.

Libya’da bulunan üniversitelerle de is birligi yapmak istediklerini belirten Prof. Dr. Özaydin, ’’Bugün is birlikleri çerçevesinde Libya El Esmeriye Islam Üniversitesi Rektör Yardimcisi Khalid Ahmed Ali El Felus ile bir araya geldik. Onlarla yüksekögrenim is birligi anlaminda bir sözlesme yapacagiz, hazirlik asamasindayiz. Gaziantep ve kardes sehir olan Libya’nin El Esmeriye sehri ile iki alanda isbirligi anlasmalari yapacagiz. Birincisi, saglik turizmi ile hem onlarin doktorlarina egitim verecegiz hem de hastalarini tedavi edecegiz. Ikincisi de yüksek egitim konusunda ögrenci transferi çerçevesinde iki konuda anlasma üzerine is birligi sözlesmesi yaptik. Ilerleyen günlerde protokole baglayarak tamamlayacagiz’’ seklinde konustu.

Bugün çok önemli bir adim attik

Türkiye Cumhuriyeti’ne, Gaziantep Üniversitesi ve Sahinbey Belediyesine de ev sahipliginden dolayi tesekkür eden El Esmeriye Islam Üniversitesi Rektör Yardimcisi Khalid Ahmed Ali El Felus da, “Üniversite olarak Gaziantep Üniversitesi ile ortak bir is birligi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün çok önemli bir adim attik. Bu is birligimizin her iki ülke için hayirli kapilara, islere vesile olacagini düsünüyoruz. Bize burada bu kapiyi açtiklari için Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydin’a, Genel Sekreterimiz Dr. Muhammet Musa Budak’a ve personelimize tesekkür ederim. Allah hem Türkiye’yi hem Libya’yi korusun ve bizlere yardimci olsun ki ortak çalismalarimiza devam edelim” seklinde konustu.

Ziyarete Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin ve Zliten Belediye Baskani Müftah Al Tahir Müftah Hammadi’nin yani sira GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Saribiyik, GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak, Iskan ve Altyapi Projeleri Uygulama Teskilatindan Mahmud Hüseyin Abdullah Hamuda, Zliten Hastanesi Müdür Yardimcisi Salim Mohamed Mansur Hamidan, Zliten Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Muhammed Abdusselam Ahmed Ebuketif, El Esmeriye Islam Üniversitesi Rektör Yardimcisi Khalid Ahmed Ali El Felus, Sivil Toplum Kurumlarini temsilen Mohamed Faraj Ali Al Hemmali Idara ve Zliten Belediye Meclis Üyesi Muhamed Ali Salim Ali katildi.

Kaynak: İHA