Bayram'dan Demokrasi Mesaji

Adana Ticaret Odasi Baskan Yardimcisi ve Yönetim Kurulu Baskan adayi is insani Yücel Bayram, 8 Ekim Cumartesi günü Meslek Komitesi ve Meclis üyelerinin belirlenmesiyle baslayacak seçim süreci öncesinde sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda demokrasi mesaji verdi. Bayram, "Ayristirmak için degil bütünlestirmek için adayim" dedi.

Bayram, son günlerde oda seçimlerine iliskin gündeme getirilen renk tercihleri üzerine kamuoyuna duyuruyu sosyal medya hesabindan yapti. Bayram, “8 Ekim’deki seçimler, komite ve meclis üyesi seçimidir, baskanlik seçimi degildir. Demokratik ortamda yapilmasi gereken bu seçimlere bir baskan adayinin renk vererek baski kurmasi tarafimca kabul edilemez. Önce Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçilir, sonra baskanlik için oylama yapilir” hatirlatmasinda bulundu.

Kendi komitesinden seçilen herkesin baskanliga aday olma hakki bulunduguna dikkati çeken Yücel Bayram, bu seçim yapilmadan baskanlik adayligi için simdiden renk belirlemeyi yersiz ve gereksiz bulmanin yaninda demokrasiyle de bagdastirmadigini kaydetti.

Sektörünü temsilen gelecek seçkin komite ve meclis üyelerinin renk gölgesi altinda birakilmamasi gerektigini savunan Yücel Bayram, “Mavisiyle, beyaziyla her renk bizim rengimizdir. Bunun aksini yapmak ötekilestirmektir” dedi.

Yücel Bayram, tüm komitelerin kendi renklerini seçmekte özgür olduguna vurgu yaparak, sunlari söyledi:

“Kanaatim odur ki; emek veren tüm komite ve meclis üyesi adaylari kendi rengini belirleyecek kapasitededir. Bu nedenle herkes kendi rengini seçmekte özgürdür. Ben ve birlikte yürüdügümüz arkadaslarimizin ortak fikri; renk belirleyerek, saygideger komite ve meclis üyesi adayi arkadaslarimizin kararina ipotek koymama yönünde oldu.

Arkadaslarimiza ‘benim rengim budur’ demenin demokrasi ile bagdasmayacagi düsünesiyle böyle bir karar aldik. Bizim bu kararimiz gelecekte odayi nasil yönetecegimizin de bir ifadesidir.”

"Önceligimiz hep seffaflik ve Adana olacak"

“Her seyi ben bilirim” demek yerine her zaman fikirlere saygi duydugunu ifade eden Yücel Bayram, söyle devam etti:

“Ayristirmak için degil bütünlestirmek için aday oldum. Çünkü, degerli üyelerimizin de Adana’mizin da buna ihtiyaci var. Allah nasip ederse Adana Ticaret Odasi’ni hep birlikte yönetecegiz. Seçime takilip kalmadan demokrasiye saygimizin bir geregi olarak bizim yanimizda olani da olmayani da kucaklayacagiz. Birliktelik ve bunun verdigi sinerjiyle kentimizin ticarette ve ekonomide çok daha iyi noktalara gelmesinin çabasi içinde olacagiz. Yaklasik 33 bin üyenin sorumlulugunun bilinciyle hizmet üretirken, önceligimiz hep seffaflik ve Adana olacak.”

128 yilik köklü geçmisiyle Adana ekonomisine yön veren ATO’ya yakisir olgunlukta bir seçim yasanmasi gerektigini ifade eden Yücel Bayram, seçimler sonunda kazananin Adana olmasini temenni ettigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA