Ataevi Kitap Müzesi'nde 10 Bin Kitap Hedefi

Sinop’taki Ataevi Kitap Müzesi’nde 5 bin olan kitap sayisinin 10 bine çikarilmasi hedefleniyor.

Ataevi Kitap Müzesi'nde 10 Bin Kitap Hedefi
Atatürk’ün 15 Eylül 1928 yilinda yaptigi Sinop gezisi sirasinda üzerinde yürüdügü, simdiki adiyla Atatürk Caddesi üzerinde bir binanin önünde çekilen fotograf karesindeki 3 katli tarihi bina, Sinop 15 Eylül Ani Evi Çagdas Egitim ve Kültür Dernegi bünyesinde Ataevi Kitap Müzesi olarak hizmete açildi. Müzede, Atatürk’ü ve Cumhuriyet’in kurulus dönemini anlatan çok sayida kitap ve fotografin yani sira dernegin baskani Yilmaz Yavuz’un imzasini tasiyan Atatürk’e dair kitaplar da yer aliyor.

Ataevi Kitap Müze kurucusu yazar Yilmaz Yavuz, Türkiye’deki diger örneklerinden farkli olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Yavuz, “Öncelikli hedefimiz 3-6 yas grubu çocuklarimizi kendi kitaplarimla grafik ve çizgilerle boyamasiyla basladik. Bu kitaplar boyama metoduyla çocuklarin parmak kaslarinin gelismesi, renkleri tanimasi, objeleri tanimasi ve Atamizi daha yakindan boyama metoduyla tanimasi, fikir edinmesi ve iz birakmasini sagliyoruz. Bu anlamda da kitaplarimizi ücretsiz dagitiyoruz, hiçbir ticari beklenti mevcut degildir. Sadece ögrenci okuttugumuz için makbuz karsiliginda bagis kabul ediyoruz” diye konustu.



10 bin kitap hedefi

Atatürk’ü çocuklara dogru sekilde ögretmeyi amaçladiklarini vurgulayan Yavuz, “Özellikle burada Atatürk ögretiliyor. Ilk giris katinda yazdigim kitaplarla beraber diger yazar arkadaslarimizin kitaplari var. Orta katta ise Atatürk’ümüzün kendisinin bizzat yazdigi kitaplar ve kendisi hakkinda yazilmis en eski kitaplar var. Bu arada Atatürk kitaplarindan yine toplamaya devam ediyoruz. Ingilizce, Almanca, Fransizca ve Arapça dillerinden kitaplarimizin olmasi ve gerçek bir Ataevi Kitap Müzesi olmasini saglayacagiz” seklinde konustu.

Yavuz, kitap müze içerisinde çocuk boyama kitaplari ve diger kaynaklarla birlikte 5 bine yakin kitabin bulundugunu, bu sayiyi 10 binin üzerine çikarmayi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Sinop Ataevi Kitap Müzesi’ni ziyaret eden Azime Beyazca, gezi sirasinda çok duygulandigini belirterek, “Gerçekten böyle bir 3 katli evin olmasi muhtesem. Gerçekten duygulandim, Atatürk’ün görmedigim resimleri eserleri var” dedi.

Kaynak: İHA