TEI Ailesi Piknikte Bulustu
Türkiye’nin lider motor sirketi Tusas Motor Sanayii A.S. (TEI), çalisanlar ve aileleriyle TEI Geleneksel Aile Pikniginde bulustu.

TEI çalisanlarinin aileleriyle birlikte yer aldigi etkinlikte, TEI tüm çalisanlari ve çalisan aileleriyle bir araya geldi. Piknik alaninda düzenlenen yiyecek-içecek alanlari, çocuklar, gençler ve tüm katilimcilar için organize edilen 20’nin üzerinde farkli eglenceli etkinlikle tüm TEI ailesi keyifli bir gün geçirdi.
Gelistirdigi TEI-TJ90 Turbojet motoruyla yaptigi taksi gösterisi yaparak katilimcilara bir jet motorunu çalisirken görme heyecanini yasatan TEI, ayrica çalisanlarin ailelerini Motor Serüveni Müze Alani’nda misafir etti. Katilimcilar, TEI’nin gelistirdigi özgün motorlari, küresel havaciliga sundugu imalat katkilarini, kalite, bakim, onarim, revizyon, montaj ve tamir alanlarindaki kabiliyetlerini yerinde görme sansina sahip oldu. Misafirler ayrica Türkiye’nin yerli ve milli ilk Turbofan Mobil Bremzesini piknik alaninda inceleme firsati buldular.
Geleneksel olarak düzenlenen Bahar Turnuvasi’nda derece alanlarin ödüllerinin de verildigi TEI Geleneksel Aile Piknigi’nde ayrica, 37’nci kurulus yili anisina gerçeklestirilen “37 Yila Özel 37 Hediye Çekilisi”nde sürpriz hediyeler sahiplerini buldu. Sahne önünde sergilenen Türkiye’nin ilk millî turbofan motoru TEI-TF6000 ve Türkiye’nin ilk millî turbosaft motoru TEI-TS1400’ün büyük ilgi gördügü etkinlikte günün anisina bir konusma yapan TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Aksit, tüm faaliyet alanlarindaki basarili çalismalarinin altinda tüm TEI ailesinin emegi oldugunu vurguladi.
“Sirada TEI-TF6000 var”
Konusmasinda TEI-TS1400 Turbosaft motorundaki güncel gelismelerden de bahseden Aksit, motorun bin 570 beygire ulastigi testten görüntüler paylasti. Aksit, “Insallah sirada TEI-TF6000 motorumuzun test görüntülerini izlemek var. Belki de bir sonraki piknigimizde hep beraber TEI-TF6000 motorumuzun test görüntülerini izleyecegiz. Tüm gücümüzle ülkemizin özgün motorlari için çalisiyoruz” dedi.
