Ilkadim'da Temiz Çevre Için ÇAÇA Is Basinda

Ilkadim Belediyesi çok amaçli konteynir toplama araci ÇAÇA, temiz çevre için araliksiz çalisiyor.

Ilkadim'da Temiz Çevre Için ÇAÇA Is Basinda
Ilkadim Belediyesi, bulvar ve ana caddelere yerlestirilen 3 ton kapasiteli yeni nesil konteynerler, Temizlik Isleri Müdürlügü envanterine kazandirilan ve “ÇAÇA” adi verilen araçlarla toplaniyor.

Klasik çöp toplama sistemini biraktiklarini söyleyen Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “3 bin litrelik yeni nesil konteynerleri kent merkezimizdeki ana arterlerde bulunan bulvara dagitmaya basladik. Temizlik Isleri Müdürlügümüzün bünyesinde yeni nesil çöp toplama konteynerlerinden 200 adet bulunuyor. Ilçemizin tamamina bu sistemi entegre edecegiz. Çok amaçli çöp araci olarak tanimlanan ÇAÇA’lar, sadece araç soförünün kullanimiyla çalisiyor. Su an kullanilan konvansiyonel araçlarimizda üç personel çalisiyor. Aracin arkasinda iki personel yaz-kis zor sartlarda çalisiyor. Bu yeni sistemde gerçekten çok önemli kazanimlar elde etmis oluyoruz. Böylece toplayici isçilere gerek kalmayacak. Bosa çikan personellerimizi mahalle aralarinda süpürme isinde mevkici olarak degerlendirecegiz. ÇAÇA’da soför, hidrolik kol araciligiyla kaldirdigi yeni nesil konteynerlerdeki çöpü aracin içine bosaltiyor. Konteyner, yine hidrolik kol araciligiyla bulvar ve ana caddedeki yerlerine yerlestiriliyor. Bunu mümkün olan her yere yaymaya gayret edecegiz. Su anda kullandigimiz 2 aracimiz var. Birisi toplama islemi yapacak donanimda digeri ise yikama-dezenfekte isleminde kullaniliyor" dedi.

‘Akilli Atik Toplama Sistemi’ne yönelik hazirliklarin da yapildigini kaydeden Baskan Demirtas, ”Akilli Atik Toplama Sistemi’ne entegre edilecek konteynerlerimizin içine sensör yerlestirilerek. Bu sensör sayesinde konteynerlerin izleme ve takibi online olarak yapilabilecek" diye konustu.

Kaynak: İHA