YÖK Baskani KBÜ'de

Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Karabük Üniversitesini ziyaret etti.

YÖK Baskani KBÜ'de


Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’in daveti üzerine Karabük Üniversitesini (KBÜ) ziyaret etti. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat esliginde KBÜ Merkez Kampüsünde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Özvar, Rektör Polat’tan üniversitenin akademik birimleri hakkinda bilgiler aldi. Üniversite senato toplantisina da katilan Prof. Dr. Özvar, Karabük Üniversitesinin basta basarili akademik kadrosu, yesil ve akilli kampüsü olmak üzere uluslararasi basarilarindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’i makaminda ziyaret eden Prof. Dr. Özvar, uluslararasilasma, uluslararasi istihdam ve olanaklar, yönetmelikteki degisiklikler, senatoda iletisimin önemi, dijital dönüsüm ofisleri, ARGE çalismalari, YÖK’ün siber güvenlik ile ilgili çalismalari, YÖK’ün üniversitelerden beklentilerinden bahsetti.

“KBÜ, Türkiye’de uluslararasi ögrenci sayisiyla önemli bir güç ve deger”

Toplantinin ardindan Prof. Dr. Fuat Sezgin Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi binasinda (Tarihi Tas Bina) ögrencilerle bulusan YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar “Bugün hafta sonu olmasina ragmen Karabük Üniversitemizin degerli Rektörü Refik Bey’in daveti ile buraya geldik. Karabük Üniversitesine ilk defa geliyorum. Karabük Üniversitenin kampüsünü gayet güzel buldum. Ögrenci dostu diyebilirim. Yasanabilir ögrencinin rahat ettigi mekanlara ögrenci dostu diye tanimliyoruz. Karabük Üniversitesi Türkiye’de uluslararasi ögrenci çokluguyla taniyoruz. Bu önemli bir güç ve degerdir. Baris ortami içerisinde ögrencilerin KBÜ’de egitim aliyor olmasi Türkiye açisindan fevkalade önemli bir gelismedir” dedi.



“Uluslararasi ögrenciler ülkemiz ve üniversitelerimiz için önemli kültürel zenginlikler”

Prof. Dr. Özvar sözlerinin devaminda “Türkiye’de devlet veya vakif üniversitelilerinde okuyan uluslararasi ögrenci sayimiz 260 bini geçmektedir. Bu ögrenciler insallah gelecekte mezun olduktan sonra kendi memleketlerine döndüklerinde dostluklari, hatiralari, tecrübeleriyle yer alacaktir. Bu ögrenciler arasinda eminim gerek kamu da, gerekse özel sektörde önemli yerlere gelecektir. Bu memleketiz açisindan çok önemli bir gelismedir. Bir taraftan da Karabük’te olsun, baska bir sehirlerimizde olsun halkimizin ve Türk ögrencilerimizin uluslararasi ögrenciler ile dostluk, arkadaslik ve baris içerisinde egitim ve ögretim görmesinin bizim ögrencilerimize kazanimlari, deneyimleri olacagina inaniyoruz. Bu vesileyle uluslararasi ögrenciler ile bir arada olmanin ülkemiz açisindan, üniversitelerimiz açisindan kazandirdigi önemli kültürel zenginlikler oldugunu ifade edebilirim” dedi.



"Hocalarimizin arasinda gerçekten huzur, baris ve bir dostlugun oldugunu fark ettim”

Özvar, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasi ögrencilere ev sahipligi yapmanin yani sira diger gelismelere de katki sagladigini ifade ederek, “KBÜ uluslararasi ögrencilere ev sahipligi yapmasinin yani sira dikkat çekici bazi özelliklerini fark ettigimizi belirtmek isterim. Bilhassa yeni kurulan enstitüsü ve fakülte ve bölümlerde insani ve sanayisiyle is birligini arttirilacak, yatirimlarda bulunmasi önemli bir gelismedir. KBÜ’de hocalarimiz ve ögretim elemanlarimizla senato ve yönetim kurulu toplantisi yaptik. Hocalarimizin arasinda gerçekten huzur, baris ve dostlugun oldugunu fark ettim. Yüksekögretim Kurulu olarak üniversitelerden bekledigimiz akademik üretken ve çaliskanlik ve performans konusunda heyecanli olduklarini gördüm. Bu bizim açimizdan çok önemli bir gelismedir. Biz zira hocalarimizin daha fazla üretken ve yayin yapmasi bekliyoruz. Üniversitemiz alakali bilisim alaninda güzel gelismeler yasaniyor” dedi.



“KBÜ ile yapmayi planladigimiz projeler var”

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, “Önümüzdeki dönemde Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi ile yürüttügümüz henüz taslak halinde olan bir proje var. Bu projeyi KBÜ’yü de katmayi planliyoruz. Bunun disinda KBÜ ile yapmayi planladigimiz projeler var. Bunlari önümüzdeki günlerde açiklayacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “YÖK Baskanimizin ziyareti bizi çok memnun etti. Senato odasinda yaptigimiz toplanti sonrasinda uluslararasi ögrencimizle bulusarak çok verimli bir gün geçirdik” dedi.

Günün sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat tarihi Safranbolu’da bulunan Karabük Üniversitesi Uygulamali Konukevi’nde YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’i agirladi. Konukevi’ndeki aksam yemegine; Dakar Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Karabük Valisi Fuat Gürel katildi.

Kaynak: İHA