Modada 'Altin' Gurur

Türkiye’de farkli sektörlerden en iyi isimlerin belirlendigi 5’inci Uluslararasi Altin Kalite Ödülleri’ne, Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümü mezunu Merve Dündar’in basarisi damga vurdu. Izmirli Dündar, uluslararasi alanda da çalismalar yapan çok sayida seçkin ismi geride birakarak ‘Yilin en iyi moda tasarimcisi’ seçildi. Moda alaninda verilen en prestijli ödüllerden birine ulasan Dündar, 25 Ekim’de Istanbul’daki Dedeman Otel’de yapilacak gala gecesinde ödülünü alacak.

Modada 'Altin' Gurur
Izmir’de yasayan Merve Dündar, lise döneminden itibaren modaya ilgi duymaya basladi.

Yeni trendleri takip eden, bos vakitlerinde çizimler yaparak tasarimlar hazirlayan, okul çikislarinda sergilere giden Dündar, bu merakini kisa sürede tutkuya dönüstürdü. Kariyerini de çok sevdigi moda alaninda yapmaya karar veren Dündar, IEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümünü tercih etti. Üniversiteden basariyla mezun olan Dündar, sektöre de hizli bir giris yaparak kendi markasini kurdu. Kisiye özel tasarimlariyla kisa sürede fark atan Dündar, dünyaca ünlü markalarin aradigi isim oldu. Popüler markalarla çalisan Dündar, Izmir’den uluslararasi alana açilan pek çok çalismaya imza atti. Gelinlik ve abiyenin yani sira günlük kullanima uygun tasarimlar da hazirlayan Dündar, basarisini bir de ödülle taçlandirdi. Dündar, Istanbul’da faaliyet gösteren yapim ve organizasyon sirketi tarafindan düzenlenen 5’inci Uluslararasi Altin Kalite Ödülleri’nin gala gecesinde, ‘Yilin en iyi moda tasarimcisi’ ödülünü alacak. Dündar, kurdugu markayla daha önce de ‘Business International Press’ tarafindan 2018 yilinda ‘Uluslararasi Business Akademi Ödülü’ne layik görmüstü.

"Izmir bana güç katiyor"

Yilin en iyi modacisi seçilmenin kendisine büyük bir gurur yasattigini söyleyen Dündar, büyük emekle sürdürdügü çalismalarin karsiligini aldigini ifade etti.

Yaptigi tasarimlar hakkinda bilgiler veren Dündar, “Kisiye özel tasarimlar gelistiriyor, ayni zamanda bunlarin üretim ve pazarlamasini da yapiyorum. Koleksiyonlarimi, zaman kavrami olmadan, gelecege yön verebilecek vizyonda hazirliyorum. Kurdugum markam, global anlamda kalitesini gösterdi. Ayni zamanda Türk degerlerini moda dünyasina kazandirabilmek hedefiyle de simdiye kadar birçok çalisma yaptim. Çalismalarimi dünya standartlari kalitesine dayandirarak yurt içi ve yurt disinda sürdürüyorum. En son yaptigim bir tasarim Isveç’e gönderildi. Bu projenin sunumlari da Izmir’de gerçeklesti. Tüm çalismalarimi dogup büyüdügüm Izmir’de yapiyorum. Dünya genelinde birçok sehir gördüm ama Izmir’den ayrilmayi hiç düsünmedim. Çünkü Izmir bana motivasyon ve güç katiyor” dedi.



Kendine özgü renk ve kesimi var

Dündar, sözlerini söyle sürdürdü: “Tasarimlarim zamanin ötesinde, kendine özgü renk skalasina ve kesime sahip. Özellikle keçe ile yaptigim tasarimlarin, dünya üzerindeki sayili çalismalar arasinda yer aldigini söyleyebilirim. Bu tasarimlar, ödül almamda da çok etkin rol oynadi. Ödülü Izmir’e getirdigim için çok mutlu oldum. Bundan sonra da uluslararasi alanda fark saglayan, çagi yakalayan, genis kitlelere hitap edebilecek tasarimlar yapmak hedefiyle çalismalarimi sürdürecegim. Ödül almak, beni hem mutlu etti hem de bundan sonra yapacagim çalismalarda bana daha büyük sorumluluk yükledi. Beni bu ödüle layik gören herkese çok tesekkür ediyorum.”

Yeni Zelanda yününü odunla döverek farkli kumaslarla birlestirmisti

Izmirli moda tasarimcisi Merve Dündar, keçe yapiminda da kullanilan Yeni Zelanda yününü saatlerce odunla döverek farkli kumaslarla birlestirip yepyeni bir kumas elde etmisti Türk moda tasarimcisinin kumasi, dünya devi markalar Dolce&Gabbana ve Calvin Klein’e yeni tasarimlar için ilham kaynagi olmustu.
Kaynak: İHA