Samsun'da Ulasima 'Toplu Zam'

Samsun’da toplu ulasima ve ögrenci servis ücretlerine uygulanan zam tarifesi belli oldu.

Samsun'da Ulasima 'Toplu Zam'
Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantisi, Samsun Büyüksehir Belediyesi Meclis Toplanti Salonu’nda ilgili bürokratlar ve oda temsilcilerinin katilimiyla gerçeklesti. Yapilan görüsmelerin ardindan ticari taksi, dolmus ve minibüs ücretlerine yüzde 20, hafif rayli sisteme yüzde 20, belediye otobüslerine yüzde 15, ögrenci servisi ücretlerine yüzde 30 zam yapildi.

UKOME yetkilileri uygulanan yeni zam tarifeleri hakkinda, “Taksi, dolmus ve minibüs ücretlerine yüzde 20, hafif rayli sisteme yüzde 20, belediye otobüslerine yüzde 15, ögrenci servisi ücretlerine yüzde 30 zam yapildi. Uygulanan zamlarla birlikte hafif rayli sistem ücreti 1-12 istasyon tam fiyati önceden 4,5 TL, ögrenci de 3 TL’ydi. Zamla birlikte 5,40 TL tam, ögrenci ücreti de 3,60 TL oldu. Kent içi otobüs ücreti tam 6 TL’ydi, 7 TL oldu. Ögrenci ücreti de 3 TL’den 3,5 TL’ye çikti. Sehir içi 1., 2., 3. ve 4. Hat dolmus ücreti tam kisi 6,5 TL’ydi, 7,75 TL’ye yükseldi. Ögrenci ücreti de 5,25 TL’ydi, 6 TL’ye yükseldi. Ticari taksi taksimetre açilis fiyati da 20 TL’den 24 TL’ye çikti. Ögrenci servis ücreti ise en kisa mesafe (0-10 km) 435 TL’den 565 TL’ye yükseldi” bilgilerini verdi.

Samsun Esnaf ve Sanatkar Odalari Birligi Baskani Haci Eyüb Güler ise yapilan zamlarin tam teklif ettikleri zam oraninda olmadigini belirterek yine de uygulanan zamlarin esnafa bir nebze de olsun nefes aldiracagini söyledi.

Kaynak: İHA